Tribuna
PNL
(ACTUALIZARE) ”Vulturii”, opriți din zborul spre semifinale de finalista ENBL! BC CSU Sibiu pierde decisivul din seria cu Voluntariul și va juca pentru clasificarea pe locurile 5-8 cu Constanța lui Dan Fleșeriu
Ovidiu BOICA
890 vizualizari
(ACTUALIZARE) ”Vulturii”, opriți din zborul spre semifinale de finalista ENBL! BC CSU Sibiu pierde decisivul din seria cu Voluntariul și va juca pentru clasificarea pe locurile 5-8 cu Constanța lui Dan Fleșeriu
© Facebook BC CSU Sibiu
Echipa sibiană n-a mai repetat parcursul bun din sezonul precedent, când a trecut în prima fază a play-off-ului de CSO Voluntari, tot după cinci meciuri, jucând finala mică și obținând medaliile de bronz în fața giuleștenilor. ”Galben-albaștrii” au pierdut decisivul, tot cu ilfovenii. Finalista Ligii Nord-Europene de baschet masculin (ENBL) merge în semifinale, unde o așteaptă vicecampioana Oradea, în vreme ce sibienii sunt la ora bilanțului și al planurilor pentru ediția viitoare a Ligii Naționale. În ceea ce-i privește pe jucătorii lui Rinkevicius, aceștia vor încerca să prindă locul 5, dar pentru asta vor trebui să treacă mai întâi de CSM Constanța, serie care se joacă după sistemul ”cel mai bun din trei meciuri”, apoi de învingătoarea dintre Dinamo și Rapid.

 

”Vulturii” au ratat șansa de a juca pentru al doilea an consecutiv cu Oradea în semifinalele Ligii Naționale după ce au pierdut decisivul seriei cu Voluntariul, pe terenul ilfovenilor, luni seara. Meciul a început bine pentru baschetbaliștii lui Rinkevicius, care au condus pe tot parcursul primei reprize, echipa lui Bagatskis întorcând rezultatul de-abia în ultimele secunde de dinaintea pauzei mari. După un sfert trei echilibrat, ilfovenii și-au securizat victoria în ultimele minute, impunându-se în cele din urmă cu 81-70.

Cu Monyea Pratt, Jay Threatt, Pavlin Ivanov, surpriza Aurelian Gavriloaia (Mirel Dragoste fiind pe bancă) și Rareș Uță, sibienii au început tare meciul cu ”cinciul”  Lucas Tohătan, Trevon Allen, JT Shumate, David Vida și Keyshawn Feazell.

Ivanov a ratat de la distanță, dar Gavriloaia a apărut surprinzător, pe recuperare, deschizând scorul. Pratt a dublat avantajul, iar Gavriloaia a înscris prima triplă din meci, băgându-i în ședință pe ilfoveni.

Rareș Uță a completat run-ul de 9-0 al lui CSU, amfitrionii înscriind primele puncte de-abia după două minute și jumătate, Tohătan fructificând pe o pătrundere pe lângă Uță.

Allen a marcat cinci puncte la rând, Voluntariul apropiindu-se la două posesii (11-7), dar ilfovenii n-au profitat și mai mult de erorile din ofensivă ale ”galben-albaștrilor”, Ivanov ratând o aruncare deschisă de pe semicerc, iar Threatt pasând prea puternic, sub panou, pentru Uță. Tohătan, în două rânduri, și Shumate, ultimul de la distanță, au irosit următoarele trei atacuri ale gazdelor, în vreme ce Ivanov și Loving și-au trecut câte o triplă în cont (17-10).

Apoi Loving a trecut cu succes pe la linia de ”libere”, iar Mirel Dragoste făcea ca, pentru prima dată, diferența de pe tabelă să fiecompună din două cifre (21-10).

BulgarulIvanov a comis însă a treia greșeală personală, la Polyak, care a transformat ”liberele”, apoi tot el a înscris tripla, din zero grade, în vreme ce, la celălalt panou, Loving a ratat de-afară, pe sirenă, iar Kuti nu și-a fructificat pătrunderea.

Mitchell a redus diferența la două posesii (21-17), dar la prima pauză CSU avea +6 pentru că Loving a urmărit pe aruncarea lui Kuti și a înscris în ultima secundă (24-19).

 

CSU, de la +12, la deficit de un punct, la pauza mare

 

Mitchell a redus diferența la o posesie mare în debutul actului secund. Uță a pus alte două puncte în dreptul său, apoi Feazell a comis greșeală antisportivă, Kutii a transformat ambele ”libere”, dar sibienii n-au fructificat și atacul, Loving greșind pasul pentru Uță.

Uță a fost lăsat liber în ”3 secunde” de Threatt și pivotul n-avea cum să rateze din ”căciulă”. Feazell a replicat cu două coșuri consecutive, al doilea, un dunk după pasa pe spate a lui Justice (30-26).

Threatt l-a mai servit o dată pe Uță, care a înscris de sus, cu o mână, apoi pivotul a fructificat și assist-ul lui Ivanov, ajungând la 5/5 din acțiune, iar CSU era la zece lungimi în fața adversarului (34-24).

Mirel Dragoste a mărit și mai mult ecartul, marcând cu panoul (36-24), moment în care Bagatskis a cerut time-out.

Revenirea ilfovenilor a fost spectaculoasă. Odomes a deschis parțialul Voluntariului cu un and-one, apoi JT Schumate a înscris un lay-up. Pratt a fructificat următorul atac al sibienilor, după care, până la pauză,  amfitrionii au întors rezultatul. Tohătan, cu patru puncte, Allen pe pătrundere și JT Shumate au completatrun-ul de 8-0 al Voluntariului, în vreme ce Threatt a ratat două aruncări de-afară, iar Loving a irosit o serie de ”libere”.

 

Sfertul trei, sub semnul echilibrului

 

Uță și-a stricat procentajul de 100% în debutul reprizei secunde, dar la următorul atac i-a readus pe sibieni în avantaj (40-39). Allen a replicat tot cu un coș de la semi-distanță, apoi Gavriloaia, respectiv Nicoară, au ratat din afara arcului de cerc. Olah a comis ”pași”, Tohătan a mai ratat o dată de-afară, în vreme ce, la celălalt panou, Ivanov a ratat două aruncări la rând, la a doua ieșindu-i mingea din coș. Așa se explică puținele realizări din debutul sfertului trei...

Pratt a avut ocazia unui and-one, dar a ratat aruncarea suplimentară, iar Uță a întors încă o dată rezultatul (44-43). Nicoară a replicat cu o triplă, apoi Threatt și JT Shumate au trecut cu succes pe la linia de ”libere” (48-46), înaintea unei noi serii de ratări de ambele părți. Primul a fost Threatt, cu o aruncare de la distanță. Uță a recuperat, iar Pratt a fost faultat, dar a ratat ambele ”libere”. Doiarul lui CSU n-a putut marca nici de la distanță, iar Threatt l-a faultat pe recuperare pe Polyak.

Allen a dus Voluntariul la două posesii, moment în care Rinkevicius a cerut time-out.

La reluare, Pratt s-a întors la linia de 5,85, de data asta având mână sigură, la fel Ivanov, respectiv Polyak, iar Justice a înscris trei sferturi din cele patru ”libere”. Bulgarul Ivanov a înscris ultimele puncte din sfertul trei, unul câștigat la limită de Voluntari, care avea avantaj de o posesie al ultima pauză (56-54).

 

Calificarea, decisă în ultimele minute

 

Odomes a alunecat, irosind atacul Voluntariului, în debutul actului decisiv. A interceptat Loving, dar Tohătan l-a faultat. Pratt a ratat cu nonșalanță de la distanță, dar Dragoste a egalat (56-56).

Tabela a indicat în alte cinci rânduri egalitate, niciuna dintre echipe nereușind să se desprindă. De-abia după o nouă triplă ratată de Threatt, Olah a reușit să pună două posesii între cele două echipe (70-66), iar după un nou atac irosit de ”Mo”, Mitchell și Justice, al doilea de la linia de ”libere”, a dus ecartul la +8 (74-66).

Time-out-ul luat de Rinkevicius n-a dat rezultate. Loving a înscris alte patru puncte, dar nici jucătorii lui Bagatskis n-au stat degeaba. Nicoară și Allen au păstrat avantajul de opt lungimi de pe tabelă, iar după ce Loving a ieșit pentru 5 faulturi, Mitchell a înscris din spatele semicercului (81-70).

Pratt a ieșit și el mai devreme, pentru ”faule”, după un nou time-out luat de ”galben-albaștri”, apoi ilfovenii au consumat secundele pe un atac dus până la capăt, iar Ivanov a ratat tripla. Și dacă ar mai fi marcat bulgarul, șansele sibienilor de a trimite meciul în overtime erau aproape de zero.

”Galben-albaștrii” n-au mai repetat astfel isprava de acum un an, când au câștigat decisivul, tot la Voluntari, cu 82-77, avansând în semifinala cu Oradea.

De data aceasta, Voluntariul va susține semifinala cu Oradea, în vreme ce, în cealaltă semifinală, se vor întâlni campioana ”U” BT Cluj și FC Argeș. 

În ceea ce-i privește pe jucătorii lui Rinkevicius, aceștia vor juca pe sistemul ”cel mai bun din trei meciuri” cu CSM Constanța, având avantajul terenului propriu, iar dacă vor câștiga seria, cu învingătoarea dintre Dinamo și Rapid pentru clasarea pe locul 5.

 

 

(ȘTIRE INIȚIALĂ)

Aventura echipei sibiene în actualul sezon al Ligii Naționale s-a încheiat în această seară, CSU pierzând meciul decisiv, la Voluntari.
Echipa lui Tomas Rinkevicius - fără senegalezul Barro, accidentat, darcu Gavriloaia revenit și inclus în primul ”cinci” - a început în formță meciul din Sala Sporturilor ”Gabriela Szabo” (9-0), iar la prima pauză conducea cu 24-19.
În actul secund, ”galben-albaștrii” s-au desprins la 12 puncte (36-24), dar ilfovenii au recuperat până la finalul reprizei, pe care au câștigat-o cu 39-38.
Cea de-a treia perioadă a fost echilibrată (17-16), la fel și prima jumătate a actului decisiv, dar în ultimele 4-5 minute Voluntariul s-a desprins și, în cele din urmă, s-a impus cu 81-70.
Sibienii n-au mai repetat isprava de acum fix un an și-o zi, când au obținut, tot la Voluntari, calificarea în semifinale după victoria în decisiv (82-77), ratând în acest sezon calificarea în rândul primelor patru. Semifinalele sunt Oradea -Voluntari și ”U” BT - FC Argeș.
Pentru BC CSU Sibiu au marcat Rareș Uță (16 puncte), Pavlin Ivanov (13), Marc Loving (13), Monyea Pratt (10), Mirel Dragoste (7), AurelianGavriloaia (5), Jay Threatt (4) și Nandor Kuti (două).
Revenim cu amănunte!

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica