Campioana neoficială a remizelor albe a mai reulit una, în ultima etapă a sezonului. Echipa din Șelimbăr a ținut-o în șah pe jucătorii lui Adrian Mihalcea, chiar la Slobozia, dar asta nu le-a stricat sărbătoarea ialomițenilor, care la final au primit medaliile și trofeul de campioni ai eșalonului secund. ”Călăreții roșii” i-ar fi putut însoți pe uniriști în Superligă dacă ar fi avut drept de promovare pentru că ocupanta locului secund, nimeni alta decât finalista Cupei României, Corvinul Hunedoara, are de asemenea interzis la promovare din cauza formei de organizare. Așa, alături de Slobozia, pe prima scenă ajunge Gloria Buzău după o absență de 17 ani, iar Mioveniul și FK Csikszereda vor susține barajul.
Debutul jocului de pe ”1 Mai” a fost destul de animat, Afalna - autorul golului victoriei din meciul de la Cisnădie, din sezonul regular (1-0) ratând însă țintadin assist-ul căpitanului Lazăr ('4).
La celelalte buturi, Monea a centrat pentru reluarea din plonjon a lui Visic, dar nici atacantul sârb n-a prins cadrul porții ('5).
Vlăsceanu a trimis la prima bară, de la colțul terenului, dar Tudor Călin și mai apoi Visic au îndepărtat pericolul ('7), iar două minute mai târziu, de cealaltă parte, Pospelov a deviat în corner mingea șutată de ghanezul Ayine din marginea careului mare ('9).
Primul șut pe poartă a fost cel al lui Rodri Hernando, dar mai potrivită ar fi fost o centrare ('10). Jocul s-a mutat repede la cealaltă poartă și șutul lui Cojocari, din afara careului mare, a fost deviat în corner de Palmeș ('10).
Pe contraatac, Raul Rotund a făcut o cursă de 70 de metri, dar n-a avut puterea de a-și duce acțiunea la capăt, Ekollo dându-i o mână de ajutor lui Rusu, care a reținut ('11).
Mingea centrată de Afalna, după combinația cu Vlăsceanu, n-a avut destinatar ('13). Un minut mai târziu, dintr-un clinci între Coadă și Tudor Călin, mingea a ajuns la Vlăsceanu, care a încercat însă o reluare pretențioasă și a trimis prea înalt ('14).
Nici Visic n-a găsit un coechipier în fața porții adverse, după un sprint pe stânga ('19), dar Cătălin Alexe l-a pus în dificultate pe Rusu, care a respins în corner șutul fundașului stânga din afara careului mare ('31).
Șelimbărenii, mai periculoși
Un nou contraatac al ”călăreților roșii” a fost cât pe ce să ducă la deschiderea scorului. Baba Ayine l-a ghicit pe Vlăsceanu, care l-a căutat pe Pacionel, la o nouă lovitură liberă din preajma careului advers, ghanezul l-a pus în situație de unu la unu pe Rotund cu Rusu, dar Ekollo i-a dat peste cap juniorului împrumutat de la ”U” Cluj ('34).
Ekollo a trecut apoi la serviciu, dar nici Vlăsceanu n-a prins cadrul porții lui Roșca ('38), dar tânărul goal-keeper le-a dat emoții șelimbărenilor, gafând la o minge simplă, reluată de Afalna de pe 16 metri, însă a revenit și și-a îndreptat gafa ('39).
Afalna n-a profitat nici de erorile lui Roșca și Tudor Călin, mingea șutată de camerunez fiind deviată în corner de Natea ('42), astfel că, după primele 45 de minute, tabela rămânea cu același scor alb ca la începutul meciului.
Primele corecturi în rândul ”călăreților roșii”...
... au fost făcute de Claudiu Niculescu încă de la pauză, apelând la Schieb și juniorul Casian Soare, iar la 3 minute de la reluare primul a trimis în fața porții, după un sprint pe dreapta, dar Visic a fost blocat în momentul șutului, iar Soare a reluat în Pacionel, acuzând că ialomițeanul a făcut henț în propriul careu, însă n-a primit nimic.
Visic l-a ”curentat” pe Rusu cu un șut din unghi, la prima bară, dar portarul din Republica Moldova a respins peste transversală ('50).
Și Mihalcea a apelat la forțe proaspete, nemulțumit de lipsa de reacție a jucătorilor săi, dar pericolul a venit tot din gheata unui jucător care a început meciul pe teren, Coadă trimițând un pic prea înalt, de la distanță ('64).
Nici Afalna n-a avut mai mult noroc, după o pasă excelentă printre Palmeș și Alexe a lui Cojocari, șutul său, de la 8-9 metri, lateral dreapta, fiind respins în corner de Roșca, la colțul scurt ('67).
Roșca a avut ceva emoții în urma loviturii de la colțul terenului. Mai întâi a boxat mingea centrată de Purece, însă numai până la Dorobanțu, care l-a luat la țintă și tabela continua să indice scor alb ('68).
Se înmulțesc ocaziile la poarta lui Roșca
Ialomițenii au intensificat șarjele ofensive la poarta lui Roșca, din dorința de a-și sărbători promovarea cu un succes. Mingea șutată de Coadă de la 25 de metri a fost deviată de Moussinga, trecând peste transversală ('81), apoi Afalna a primit un ”cadou” de la Schieb, dar a trimis, de asemenea, prea înalt ('82).
Afalna și-a mai încercat o dată norocul, din marginea careului mare, de data asta a prins cadrul porții, dar Roșca n-a avut emoții ('84), apoi Purece a trimis, cu capul, din centrarea lui Dorobanțu, peste transversală ('89), tot el ratând încă o dată ținta, de data asta la un șut din afara careului de 16 metri ('90).
Prelungiri animate
Prelungirile au fost și mai intense. Coadă și-a mai încercat o dată tirul, dar a trimis pe direcția lui Roșca ('90+1).
Jocul s-a mutat repede în celălalt careu și Visic a încercat să scoată un penalti din duelul cu Dinu, fără să-l impresioneze pe arbitru ('90+1).
Purece a verticalizat repede pentru Coadă, dar Roșca a fost mai rapid la minge ('90+2), pentru ca Aflana să profite de gafa copilărească a lui Palmeș, în cercul de la centrul careului, însă camerunezul a încercat să-l lobeze pe Roșca, din marginea careului mare, însă mingea a trecut puțin peste transversală ('90+3).
În cele din urmă, cele două echipe și-au împărțit punctele, la capătul unui 0-0 destul de animat, dar remiza nu i-a ajutat pe ”călăreții roșii” să treacă peste Corvinul, care a mers cu juniorii la Mioveni și a pierdut cu 3-1.
UNIREA SLOBOZIA - CSC ŞELIMBĂR 0-0
UNIREA: 12. Denis Rusu - 2. Andrei Dorobanțu, 14. Gabriel Lazăr (cpt.) (4. Ionuț Dinu '53), 60. Dmytro Pospielov, 6. Ionuț Andreș - 8. Ionuț Coadă, 27. Ștefan Pacionel (22. Mihăiță Lemnaru '74) - 77. Serafim Cojocari (3. Mario Aioanei '74), 20. Serges Ekollo (30. Florin Purece '61), 7. Laurențiu Vlăsceanu (23. Viorel Gîrbăcea '61) - 98. Christ Afalna. Antrenor: Adrian Mihalcea. Rezerve neutilizate: 86. Ștefan Georgescu, 33. Ștefan Ciupercă, 24. Mihai Șandru, 25. Denis Milotin-Cârciag.
CSC ȘELIMBĂR: 1. Alexandru Roșca -5. Alexandru Gîț, 4. Raul Palmeș, 6. Ciprian Natea (cpt.), 13. Cătălin Alexe - 20. George Monea (27. Marvin Schieb '46), 33. Emanuel Baba Ayine (10. Paul-Henry Moussinga '65), 8. Tudor Călin (18. Mickael Panos '78), 21. Rodri Hernando (9. Alexandru D. Pop '71) - 17. Raul Rotund (22. Casian Soare '46), 14. Stefan Visic. Antrenor: Claudiu Niculescu. Rezerve neutilizate: 12. Simion Bumbar, 2. Florinel Mitrea, 78. Gabriel Deac, 77. Raul Gherman.
Arbitru: Adelin Pavel (Osica de Jos/Olt).
Asistenți: Ionuţ Marius Bobe (Bucureşti), Cosmin Cercel (Piatra Neamţ).
Rezervă: Gabriel Mihuleac (Iaşi).
Observator CCA: Bogdan Zanfirescu (Botoşani).
Observator FRF: Petre Badea (Tulcea).
Cartonașe galbene: Afalna '23 / T. Călin '41.
Cartonașe roșii: - /-.
Stadion: ”1 Mai” Slobozia.
(ȘTIRE INIȚIALĂ)
”Călăreții roșii” au terminat la egalitate ultimul meci susținut în actualul sezon al eșalonului secund. În această după-amiază, Șelimbărul a obținut un punct la Slobozia, pe terenul campioanei Ligii 2, Unirea, echipă care a obținut promovarea directă în Superligă, alături de Gloria Buzău, ocupanta locului secund.
După ce câștigase sezonul regular, Șelimbărul termină play-off-ul pe locul al treilea, cu 51 de puncte, cu unul în minus față de ocupanta locului secund, Corvinul Hunedoara, în vreme ce Slobozia are 60 de puncte. Tot 51 de puncte are și Gloria Buzău, care termină pe locul 4.
CS Mioveni (43 puncte) și FK Csikszereda (40) termină sezonul pe locurile 5 și 6, urmând să susțină barajul pentru menținerea/promovarea în Superligă cu ocupantele locurilor 13 și 14 din prima divizie.
Aflat la ultimul meci pe banca echipei din Șelimbăr, Claudiu Niculescu a folosit, la Slobozia, următoarea formulă de echipă: Al. Roșca - Gîț, Palmeș, Natea (cpt.), Căt. Alexe - Monea, Baba Ayine (Moussinga 65), Tud. Călin, Rodri Hernando (Al. Pop 71) - Rotund (C. Soare 46), Visic.
Revenim cu amănunte!
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Junii Sibiului, la Viena, 2014 |
Junii Sibiului, la Viena- 2014 |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Premiera nationala in chirurgia valvei aortice |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |
Bătaie după accident pe strada Podului |