Tribuna
PNL
CM de handbal feminin
A patra victorie
A patra victorie
România - Tunisia 39-22
Naţionala de handbal feminin a României a obţinut, ieri, la Suzhou, cea de-a patra victorie din grupa preliminară C a Campionatului Mondial din China, în faţa Tunisiei, scor 39-22 (23-10).

României i-au trebuit doar 5 minute pentru a pune stăpânire pe jocul cu Tunisia, două contraatacuri fulger reprezentând debutul la CM din China ale extremei Ramona Maier (6-4). Antrenorii Voina şi Caba au menajat-o pe handbalista de la Oltchim, datorită unei probleme de sănătate. După 13-7 (min. 15), tricolorele s-au dezlănţuit şi mai tare, apărarea fiind atuul principal în lansările rapide pe contraatac. La pauză: 23-10, dar cu emoţii pentru antrenori, după ce Ramona Maier s-a accidentat la genunchiul stâng (min. 24) şi a fost scoasă pe margine.
În partea a doua, meciul nu a mai avut istoric. Lotul a fost rulat în întregime, s-a pus accentul pe repetarea schemelor de joc, iar fetele au făcut şi spectacol, din păcate, în faţa unei săli aproape goale. Victoria cu Tunisia este importantă şi prin prisma faptului că diferenţa de 17 goluri a readus României primul loc în grupa preliminară C, cu 8 puncte şi golaveraj plus 66, peste Norvegia, tot cu 8 puncte (golaveraj plus 61). În clasament urmează Ungaria (4 puncte), Japonia (3), Tunisia (1) şi Chile (0).
Marcatoarele echipei României au fost Puşcaşu (7 goluri), Stanca (6), Manea (6), Maier (5), Nechita (4), Vădineanu (3), Geiger (3), Neagu (2), Lecuşanu (2), Amariei (1), în timp ce, din echipa Tunisiei, s-au remarcat Toumi (7 goluri) şi Khouildi (6).
Rezultatele înregistrate, ieri, la CM din China:
Grupa A
Franţa - Congo 29-22
Brazilia - Danemarca 21-28
Suedia - Germania 27-33
Grupa B
Angola - Tailanda 36-16
Australia - Ucraina 7-40
Austria - Rusia 19-32
Grupa C
Chile - Japonia 19-38
Ungaria - Norvegia 19-25
România - Tunisia 39-22
Grupa D
Kazahstan - Coasta de Fildeş 22-30
China - Spania 12-27
Coreea de Sud - Argentina 36-15.
Naţionala României este calificată în grupa principală a II-a încă de marţi, când a învins Ungaria, cu 31-25, rezultatul ultimei partide, de astăzi, din grupa preliminară C, cu Norvegia, care este şi ea calificată mai departe, urmând a stabili ierarhia finală a primelor 3 clasate.
Conform regulamentului, primele 3 echipe clasate din grupa A, împreună cu primele 3 din grupa B, vor forma prima grupă principală, iar cele din grupa C, împreună cu cele din D, vor forma a doua grupă principală. În semifinale se vor califica echipele clasate pe primele două locuri în grupele principale. Semifinalele vor avea loc în 18 decembrie, iar finalele CM din China sunt programate în 20 decembrie.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica