Tribuna
A fost la Arsenal, acum e la Sibiu! Un medieșean la FC Hermannstadt
Ovidiu BOICA
1890 vizualizari
A fost la Arsenal, acum e la Sibiu! Un medieșean la FC Hermannstadt
© prosport.ro
Echipa de pe ”Municipal” și-a asigurat serviciile lui Alexandru Oroian, un mijlocaș de 20 de ani originar din localitatea de pe malurile Tîrnavei Mari care a jucat ultima dată pentru UTA Arad și care a fost aproape de un transfer la campioana CFR Cluj.

 

FC Hermannstadt și-a completat lotul cu un mijlocaș de 20 de ani care a mai evoluat în Liga 1 la UTA Arad, în turul actualului sezon. Alexandru Oroian este un fotbalist născut în Mediaș care a intrat, la un moment dat, în vizorul celebrului Arsenal Londra

Alex Oroian a început fotbalul la Şcoala de Fotbal ”Marius Baciu” din orașul de pe malurile Tîrnavei Mari, după care şi-a continuat junioratul la FC Interstar Sibiu. Ulterior, a intrat în vizorul celebrului club britanic Arsenal, care l-a recrutat şi l-a trimis la academia lui din Salonic, Grecia.

Apoi, tânărul mijlocaş s-a transferat la echipa DAC 94 din prima ligă a Slovaciei, unde a prins lotul pentru Europa League în sezonul 2018/2019.

În sezonul următor, fotbalistul sibian a ajuns la UTA Arad, unde a devenit o piesă importantă în angrenajul grupării din vestul ţării, alături de care a promovat în Liga 1.

Oroian a bifat 9 prezenţe în acest sezon pentru UTA Arad, echipă de care s-a despărţit amiabil în ultima zi de transferuri. Inițial s-a vorbit despre un transfer al lui la CFR CLuj, dar în cele din urmă a ajuns la FC Hermannstadt.

Oroian a semnat cu FC Hermannstadt un contract valabil până în vara anului 2025. El poate evolua atât ca mijlocaș ofensiv, cât și ca mijlocaș dreapta.

 

Pe urmele lui Călin Popescu

 

Alex Oroian este al doilea junior care ajunge în această iarnă la FC Hermannstadt de la UTA. La Sibiu, fotbalistul originar din Mediaș va fi coleg cu Călin Popescu, un jucător care, de asemenea, a jucat pentru grparea arădeană în prima parte a sezonului.

Atât Popescu, cât și Oroian sunt impresariați de orădeanul Cătălin Sărmășan.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA