Tribuna
Sevis
100 de ani de handbal sibian
100 de ani de handbal sibian

 

Sâmbătă, 19 iunie, pe terenul sintetic de antrenament al Stadionului ”Municipal” Sibiu, cu începere de la ora 9:00 va avea loc un turneu de handbal pentru a aniversa un secol de la desfășurarea primului joc de handbal în România, la Sibiu, în iunie 1921.

Activitatea cu denumirea ”100 de ani de handbal sibian - tradiția merge mai departe” este organizată de CS Handbal Club Sibiu în parteneriat cu  Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a Județului Sibiu și  Clubul Sportiv Școlar Sibiu, acțiunea fiind cofinanțată de  Consiliul Județean Sibiu.

Pentru a celebra acest moment jubiliar al handbalului sibian sunt așteptați să joace handbal la Sibiu un număr de peste 250 de mici handbaliști de la cluburile CSȘ Sibiu, HC Sibiu, LPS Alba Iulia, LPS Deva, CSM Făgăraș, CS Academica Cluj, CS Sporting Ghimbav și HC 2003 Aleșd.

Turneul se va desfășura în paralel pentru 4 categorii de vârstă, atât la fete, cât și la băieți: juniori 3 (an naștere 2006-2007); juniori 4 (2008-2009); minihandbal (2010-2011) și baby handbal (2012-2013).

În deschiderea turneului, elevii - sportivi de la Clubul Sportiv Școlar Sibiu - vor disputa simbolic un meci de handbal în unsprezece, cu regulile inițiale ale jocului de handbal așa cum, acum un secol, în 17 iunie 1921, profesorul de educație fizică Wilhelm Binder de la  Liceul Brukenthal, împreună cu elevii, au jucat demonstrativ, pe Stadionul Central din Sibiu, primul  joc de handbal desfășurat pe teritoriu românesc.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia