Tribuna
Speriaţii de AUR sau când dai vina pe presă pentru că nu vrei tu să citeşti
Dumitru CHISELIŢĂ
1640 vizualizari
Speriaţii de AUR sau când dai vina pe presă pentru că nu vrei tu să citeşti
Stau de o săptămână plus ceva mărunţiş şi mă tot mir de mirarea tuturor super-jurnaliştilor de mouse, influencerilor care fac curierat de păreri comandate de alţii, analiştilor de pe reţele care îşi rup tricoul de pe ei de jale şi mai ales, a întregii mase de indivizi pentru care expresia "speriat de bombe" nu mai e la modă, ci s-a metamorfozat în "speriat de AUR".

Era clar că AUR nu era în cărţi la alegerile parlamentare de acum. Că jocurile electorale vor fi făcute la fel ca înainte, cu aceiaşi actanţi despre care hăuie paginile de "news", cu aceiaşi "echidistanţi" care să ne spună, nouă prostimii, cine-i bun şi cine-i rău, cine-i frumos şi cine-i urât, cu aceleaşi voci online care îţi spuneau că ăla e erou iar ălalalt e cocalar doar pentru că nu e din partidul care trebuie, cu isterii că "uite că popa îţi spune cu cine să votezi" dar muţenii eterne când alţi oficiali high-level îţi spun cu cine să votezi, cu, în fine, tot gunoiul electoral, pandemic şi de alte naturi care m-a determinat, alături de o covârşitoare majoritate a "cetăţenilor români cu drept de vot" să-mi bag picioarele în ele alegeri, asta în premieră după 30 de ani de prezenţă la vot. Da, noi suntem majoritatea mută care s-a săturat de voi. Care şi-a dat seama că dacă mergi la magazin şi nu ai ce cumpăra, nu eşti obligat să cumperi, chiar dacă latră unul cu semnătură pe un site de ştiri la tine că dă "da". Am spus-o şi o spun, votul majoritar a fost absenţa la vot: o opţiune demnă de ţinut seama de către toţi care se luptă acum să fie şefi peste România.
Rezultatele alegerilor din duminica alegerilor (păi nu?) au fost cam aşa: PNL nu se aştepta să piardă, PSD nu se aştepta să câştige, iar USR nu înţelegea cum de la atâta succes şi number one pe reţele să ajungi pe locul 3 în lumea reală. Plus "BUM!", surpriza surprizelor emisiunii: o anumită Alianţă pentru Unirea Românilor - AUR, a apărut de niciunde şi a ajuns în zona puterilor decizionale, pentru că a avut voturi. De atunci, toţi se dau cu capul şi alte componente anatomice cu care te poţi da de pământ pe două teme: "cine-s ăştia" şi "ce ne facem fetelor". Mai ales cei din bula aşa-zisă "progresistă" & Friends, care au realizat că deja a apărut concurenţa în cartier. Şi povestea continuă că uite, după o perioadă de relax în care înjurau la infinit doar creştini şi pelerinaje, au şi ei acum un obiect al muncii.

 

"Cine e de vină?" Dar pentru ce să fie de vină?

Idem, de cum a apărut în limbajul uzual-politic "AUR", trompetele şi tromboanele agitpropagandei leftiste au dat-o pe cea mai standard metodă comunistă (asta ştiu ei, asta fac). În loc să analizele obiectiv cauzele acestei ascensiuni a unui partid de dreapta (adică chiar "de dreapta", nu vrăjeli electorale că suntem de dreapta pentru că pesedeee e de stânga şi de aia), să vadă că un partid de felul acesta "extremist" este exact efectul extremismului lor în exprimare şi comportament, au dat-o întoarsă ca la şedinţa de partid unde se înfierează neîndeplinirea sarcinilor de plan: "cine e de vină, tovarăşi?". Şi au găsit vinovaţii.
Unul urla că de vină suntem noi, ne-votanţii, că am fost "trădători" şi am stat acasă să salvăm vieţi în loc să votăm cu cine doreau ei, şi că de aia a ieşit AUR. Păi ziceţi mersi bă neamul lui tefeleu, că de avea AUR un program mai coerent şi mai profesional făcut şi nu o dădea pe ultranaţionalisme din veacul trecut, vă luau faţa fără greţuri, de nici locurile eligibile de electricieni nu le prindeau favoriţii voştri în Parlament.
Totdeauna mi-au plăcut apelurile acelea disperate cu "ieşiţi la vot", traduse prin "ieşiţi şi votaţi cu ai noştri că de nu suntem praf". Păi dacă sunteţi aşa de UE şi de democratici şi de toleranţi, bucuraţi-vă că aveţi ceva nou, ca să demonstrăm că la Romania democraţia nu a murit complet, în ciuda pandemiei. Iar cei mai buni şi mai preferaţi să câştige. Aşa, vina asta că din cauză că nu votat lumea a ieşit AUR, sună a oftică politică şi atât.

 

Cică nu le-a spus presa despre Simion şi AUR... Păi când nu citeşti, nu ştii

Tot aşa au dat vina pe presă, că "nu a informat". Păi aici sunt două aspecte. Prima e aia care v-am tot repetat-o, cu advertorialele de la partide şi de la cam toţi care vor să se scrie-filmeze-vorbească despre ei: plăteşti la gazetă, exişti ca informaţie în presă. Nu plăteşti, hai pa, scriem despre altceva. Se numeşte, legal vorbind, "Publicitate electorală". Deci ăsta ar fi un aspect că "nu am informat" zilnic despre.

A doua e că, pe de altă parte, presa A INFORMAT, dacă vă place termenul ăsta securistic. A, că nu vă interesa, că eraţi preocupaţi de Dragnea, de strigat lozinci pe stradă, de făcut liste negre, că aveaţi gura plină de "Înjurătura care ne uneşte", aia era strict treaba voastră. Hai să o luăm local. De George Simion am scris (alţii erau foarte preocupaţi să filmeze la infinit formaţiunea de la "Văvedem") pe 17 iulie 2018. "Marşul Centenarului a ajuns la Sibiu: "Ardealul simte româneşte!"" era titlul. Liderul marşului era un anume - tadaaaam! - George Simion. "Marşul Unirii" a fost un succes, în Piaţa Mare lumea era încântată, unii lăcrimau văzând atâta tricolor, erau şi români din Moldova, unionişti şi ei. Ups, atunci nu erau "oamenii lui Putin", erau "uite pe fraţii noştri români de peste Prut!".
A, uite încă una: "George Simion: "Trebuie să corectăm greşelile trecutului. Alăturaţi-vă campaniei 'Un milion pentru Unire', la Sibiu". Pe 2 noiembrie, tot 2018. George Simion era preşedintele mişcării unioniste "Acţiunea 2012". "Un milion pentru Unire" era o campanie de semnături pentru modificarea Constituţiei, "care să cuprindă o referire explicită la unirea cu Republica Moldova, garanţie că înfăptuirea actului este doar o problemă de ani". Punctul de colectare a semnăturilor a fost în faţa magazinului "Dumbrava. Dar hopa din nou, publicul era preocupat de altele, ca de exemplu shareuit tâmpenii şi comentat super-tâmpenii, plus bocete pe tema 10 august.
Şi a mai trecut un an. În 2019 am scris iar de Simion, chiar eu. În "Evenimente de pe după Summit: Cum au venit ruşii la Sibiu şi cum am avut trei proteste într-o zi", pe 12 mai. În vreme ce toţi super-civicii şi toţi protestatarii de profesie sau de partid stăteau la coadă ca pe vremuri când se băgau portocale şi măsline la Floaşu ca să se pupe cu Merkel ori alţi "lideri europeni" prin Piaţa Mare, George Simion protesta "putinist" pentru unirea Basarabiei cu România. Acelaşi George Simion candida, în acelaşi an, ca independent la europarlamentare. Despre protestul cam fără adresă scriam aşa: "La unionişti a fost cam plat. Ziceai că e un protest (unionist) din anii '90, plus că George Simion (apropo, pe reţele se spunea că nu e protestul "lui"...), fondatorul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, candidează ca independent la europarlamentare. Oricum, inutilă ideea aceea de a transmite mesaje unioniste în tot felul de limbi nevorbite în părculeţul de pe Bd. Victoriei, dar oamenii, cei aproximativ 20 erau chiar inimoşi şi unionişti (cum sunt şi eu). Dar aruncaţi, aşa, la gura tunelului, îmi aminteau mai mult de noi când ceream la Sibiu, în 2005, eliberarea "jurnaliştilor răpiţi" de irakieni în Irak..."

Deci copii, aţi fi ştiut despre ei dacă doreaţi asta? Daaa. Dar voi nu, "m***e, m***e" şi atât. Aşa că nu o mai daţi la întors, aţi fi ştiut dacă aţi fi vrut.

Vă plângeţi că AUR sunt "extremişti". Păi ei sunt voi, dar de partea cealaltă. Voi o ardeaţi pe revoluţii hashgtagiste, ei sunt pe revoluţii naţionaliste. Voi eraţi cu strada, şi ei sunt cu strada. Voi sunteţi cică, "progresişti" (asta e un fel de "comunism" mai finuţ exprimat) şi anticreştini, ei sunt invers. Voi eraţi cei mai tari din parcare, dar aţi uitat că oraşul are mai multe parcări. Acuma, noa, descurcaţi-vă cu ei. Apropo felicitări pentru că la cât pomeniţi de ei, le faceţi imagine şi PR ultraeficient. Cică acea carte a lui Lavric în care spune chestii despre femei se vinde mai tare ca Sandra Brown pe vremuri, ia ghici de ce, că până nu vă revoltaţi voi, nu prea se ştia de ea. Tot graţie vouă, speriaţii de AUR. Morala e că cine stă în bula lui (hashtagistă), ca bula lui să păţească. Hai pa. Noi vom fi cu ochii pe voi (ca de obicei, dar asta ştiţi). Şi pe ei (asta ca să ştie).


comentarii
2 comentarii

Fără comentarii!
sbarcea NICOLAE
24.12.2020 16:14
Iar au sters comentariul meu. Am scris ca acel grup de tineri au trecut in drumul lor pe la poarta mea si le-am oferit cozonac si o licoate de prune coapte... Si i-am felicitat pentru initiativa.
29.12.2020 12:13
Din aceeasi categorie
Anii Drumetiei

koenigfrankstahl

eeagrantsmediu

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA