Continental
Tribuna
Îngrijirea corectă a lucrărilor dentare. Cât este de importantă?
29673 vizualizari
Îngrijirea corectă a lucrărilor dentare. Cât este de importantă?
Deşi foarte simple, regulile sunt adesea nerespectate şi duc la probleme.

Problemele dentare nu mai sunt de multă vreme de nerezolvat. Cariile, problemele gingiilor şi chiar lipsa dinţilor pot fi rezolvate într-un mod elegant şi eficient. Cei care ajung la probleme foarte mari însă, trebuie să fie consşieţi de faptul ă orice lucrare dentaă are nevoie deîngrijire speciaă. Indiferent ca este vorba despre un implant dentar, de o punte sau o simplă coroană dentară, există câteva reguli de igienă care trebuie respectate toată viaţa. În caz contrar, riscurile sunt destul de mari.

 

Care sunt principalele reguli pentru o îngrijire corectă a lucrărilor dentare?

Deşi foarte simple, regulile sunt adesea nerespectate şi duc la probleme. Cei de la draristide.ro precizează că regulile cele mai importante sunt următoarele:

Igiena dentară corectă. Periajul zilnic, atât dimineaţa, cât şi seara, folosirea aţei dentare, a apei de gură şi chiar a unui irigator bucal, sunt foarte importante. Pentru a putea întretine cât mai bine o lucrare dentară, aceasta trebuie să fie cât mai ferită de bacterii. În cazul în care igiena lipseşte, există riscul de apariţie a plăcii dentare, de retracţie gingivală şi de inflamaţii şi distrugere a structurii dintelui.

Control stomatologic periodic. Nu trebuie să lipsească vizita la medicul stomatolog, cu o frecvenţă de cel putin 2 ori pe an. Această vizită poate să prevină complicaţii în cavitatea bucală şi să descopere eventuale probleme în faza încipientă, atunci când se pot rezolva foarte uşor.

Alimentaţie corectă. Din păcate, indiferent cţt de dur este materialul din care este realizat un implant dentar, acesta nu este identic cu un dinte natural. Tocmai de aceea, nu trebuie să fie suprasolicitat. Trebuie să se evite pe cât posibil consumul de alune şi alte elemente foarte tari, trebuie să se evite alimentele foarte reci sau foarte fierbinţi şi trebuie să se cureţe cavitatea bucală după fiecare masă.

 

Ce se poate întampla în cazul în care aceste reguli nu se respectă?

În timp, nerespectarea regulilor minime de igiena şi de îngrijire a lucrării poate duce la probleme destul de mari şi chiar la pierderea lucrarilor. Pentru început, apar anumite semne care ar trebui să trimită orice pacient la medicul stomatolog: dureri la nivelul lucrării, disconfort în timpul masticaţiei sau inflamaţii şi sangerari la nivelul gingiei. De asemenea, lucrările dentare pot deveni mobile şi pot genera mirosuri destul de neplăcute în cavitatea bucală.

Nu în ultimul rând, nerespectarea regulilor duce automat la modificarea esteticii pe care o are o lucrare, ceea ce poate să aibă un impact major asupra zâmbetului.

În cazul în care oricare dintre aceste probleme apare, este bine să se viziteze stomatologul.

Este foarte confortabilă ideea de a avea la îndemană soluţii moderne şi cât se poate de eficiente pentru restructurarea cavităţii bucale, însă în cazul în care problemele devin foarte mari, costurile serviciilor stomatologice pot fi foarte mari, aşadar, cel mai bine este să se evite orice fel de problemă şi să se respecte regulile de bază pentru îngrijirea dinţilor şi a lucrărilor dentare.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia