Tribuna
Dr. Mărginean are leac de gripa dumneavoastră!
Ana Maria MĂTUŞOIU
32627 vizualizari
Dr. Mărginean are leac de gripa dumneavoastră!

Reporter: Domnule doctor, gripa este o boală specifică sezonului rece, iar pandemia de gripă este considerată o gravă amenințare cu care se confruntă actualmente omenirea. Ce este gripa și cum se manifestă?


Dr. Mărginean: Gripa (influenza) este o infecție virală, foarte contagioasă, care afectează căile respiratorii, atât la adulți cât și la copii. Gripa nu trebuie confundată cu o simplă răceală, simptomele și complicațiile gripei fiind mai severe. Gripa debutează în general brusc, cu manifestări precum: febră mare, frison, mialgii și artralgii generalizate, cefalee, tuse seacă, secreții nazale apoase și obstrucție nazală, dureri în gât. Deși este o boală comună, mulți indivizi îmbolnăvindu-se de mai multe ori pe parcursul vieții, gripa poate avea uneori o evoluție severă, din cauza complicațiilor.


Reporter: Care sunt complicațiile gripei în sfera ORL?


Dr. Mărginean: Sunt frecvente complicațiile din sfera ORL, cum ar fi: otită externă, miringită buloasă, otită medie gripală, labirintită, nevrită cohleară gripală, hemoragia nazală (epistaxis), laringită, rinosinuzita. Inflamația gripală a mucoasei nazale are efecte importante asupra percepției olfactive și poate fi cauza pierderii parțiale (hiposmia) sau totale a mirosului (anosmia). Hemoragia nazală (epistaxis), însoțește adesea o rinită gripală, prin hiperemia petei vasculare Kiesselbach. Complicațiile gripei la nivelul urechii se manifestă prin: durere (otalgie și otodinie), cefalee, secreții sangvinolente auriculare, amețeli (vertij), scădere de auz (hipoacuzie) sau mai grav, surditate pentru că virusul gripal determină o endotelită care afectează nutriția și funcționalitatea nervului acustico-vestibular. Din acest motiv, pacienții trebuie să fie avizați, pentru a se prezenta în cel mai scurt timp la medicul specialist ORL, care va iniția tratamentul de prevenire a  pierderii irecuperabile a auzului (stereohipoacuzie sau surditate).


Reporter: Cum ne putem proteja de infecția gripală?


Dr. Mărginean: Cea mai eficientă metodă de profilaxie împotriva infecției cu virus gripal o reprezintă vaccinarea antigripală. Pentru creșterea rezistenței organismului la infecții și întărirea imunității nespecifice, sunt utile vitaminele C, A si E, preparatele care conțin zinc și echinaceea. Se vor consuma zilnic: lămâi, grepfui, mere, hrean, ceapă, usturoi, scorțișoară, sfeclă roșie și morcovi. Sunt benefice inhalațiile cu uleiuri eterice (eucalipt, mușețel, busuioc, mentă), lavajul nazal cu soluții saline (apă de mare) și dezinfecția-odorizarea  aerului din încăperi cu uleiuri esențiale pe bază de plante (“Ocnasept”-spray și lămpi pentru aromaterapie).
 
* Cabinetul dr. Ioan Gh. Mărginean se află pe Bulevardul Victoriei nr. 6 din Sibiu. *

 


comentarii
6 comentarii

Ce face dr. Margineanu cu greu se poate numi medicina! Este doar o fabrica de facut bani, consulta mai multi pacienti deodata, in cabinet este o forfota de nedescris, nici macar nu coreleaza tratamentul cu bolile cronice pe care le are pacientul, totul functioneaza pe banda rulanta.
Tribuna, intreaba orice medic sibian ce parere are despre "medicina"acestui doctor. Mda, nu poti,nu? Daca nici asta nu-i publicitate....
Silviu
03.11.2016 21:30
M-am tratat la dr. Marginean si sunt foarte multumita. Un medic amabil si de treaba. Ca minus, am asteptat cam mult pana mi-a venit randul, dar asta e ...
Dorina
04.11.2016 00:35
Mie dr. Marginean mi-a scapat fetita de o posibila operatie de polipi doar prin tratamentele domniei sale, in special cele cu aerosoli. In fiecare iarna cand a racit i-am facut aerosoli cu solutie Ocnasept in dilutie cu ser fiziologic, iar la primul tratament solutia a continut si un antibiotic (gentamicina daca tin bine minte) deoarece fetita era "coapta". Iar in fiecare vara am mers la Ocna Sibiului si pe litoral. Asa ca, multa sanatate si cele mai bune urari d-lui doctor!
Bianca
04.11.2016 09:17
Un impostor , tratament imunizare 600ron , alt medic tratament lichid picaturi 30ron,,,,,,asa cum mentionez un impostor care fura banii de la oamenii in suferinta -
bogdan
04.11.2016 13:42
Buna, vreau sa va spun ca si eu am fost la cabinet la dr Marginean, in afara de timpul asteptat foarte tarziu nu am ce sa-i reprosez dar ca medic vreau sa zic ca am fost la Polisano si dupa tratamentul de la acel medic nu sa vazut nimic bun, asa am apelat la dl dr, Marginean si datorita tratamentului aplicat de dl dr. am reusit sa scap de operatie, multumesc d-lui, dr Marginean pt tratamentul recomandat, va recomand cabinetul lui in ciuda timpului petrecut pe holul cabinetului(circa 2 ore)
pacient
04.11.2016 21:16
Bani online pe drumul spre Hollywood! Proiect B: perfect pentru tine!
Aici ai o sansa uriasa!
Cere detalii mai multe la adresa de email: nicugitan@yahoo.com
nicu
08.11.2016 06:55
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia