Tribuna
De ce ar trebui să alegi implantul dentar în locul unei proteze? Iată 5 diferențe între acestea
De ce ar trebui să alegi implantul dentar în locul unei proteze? Iată 5 diferențe între acestea

Zâmbetul strălucitor și sănătos este un atribut prețios în societatea noastră, iar pierderea unuia sau mai multor dinți poate avea un impact semnificativ asupra încrederii de sine. În trecut, protezele dentare erau soluția obișnuită pentru a înlocui dinții lipsă, dar în ultimele decenii, tehnologia dentară a evoluat, oferind o opțiune mai avansată și durabilă, mai exact implantul dentar. Această metodă este unică și preferată de multe persoane, în comparație cu alte opțiuni de înlocuire a dinților. Acest lucru este datorat faptului că reproduce nu doar aspectul natural al unui zâmbet sănătos, ci și funcționalitatea sa dentară. Însă, înainte de a lua orice decizie, este important să discuți cu un medic stomatolog, pentru a evalua opțiunile potrivite în cazul tău și pentru a beneficia de toate avantajele pe care implanturile dentare ți le pot oferi.


 

Iată 5 diferențe între implantul dentar și proteză


 

  1. Stabilitate și funcționalitate

  

 Implanturile dentare sunt integrate direct în osul maxilar sau mandibular și oferă o bază stabilă pentru coroană sau punte dentară. Acest lucru face ca această metodă să ofere un rezultat mult mai stabil și mai funcțional decât protezele dentare tradiționale, care se bazează pe gume sau dinți adiacenți. Dacă ești interesat de un implant dentar, cei de la Centrul de Implantologie Transilvania îți pot oferi dinți ficși în 24 de ore, o procedură modernă creată să îți confere o recuperare rapidă și fără durere.

 

 

  1. Aspect natural și estetică superioară

    

Aceste implanturi sunt concepute să se integreze perfect în arhitectura dentară existentă. În plus, componentele sunt fabricate din materiale de înaltă calitate, cum ar fi titanul și pot fi personalizate pentru a se potrivi cu nuanța și forma dinților naturali, pentru a obține un zâmbet frumos.

 

 

  1. Prevenirea pierderii osoase

    

În momentul în care un dinte este pierdut, osul din jurul zonei respective va începe să se resoarbă treptat. În acest caz, implanturile dentare, prin integrarea în os, stimulează creșterea și menținerea sănătății osoase. În timp ce, protezele dentare nu pot preveni această pierdere osoasă.

 

 

  1. Confort sporit

    

Deoarece acest tip de implant este fixat în mod permanent în os, nu există senzația de mișcare sau de disconfort, pe care o pot provoca protezele dentare mobile. De aceea, utilizatorii de implanturi dentare pot vorbi, mesteca și zâmbi cu încredere, fără a exista riscul de alunecare a protezei sau să fie obligați să renunțe la anumite alimente.

 

  1. Durabilitate     

Implanturile dentare sunt proiectate să reziste în timp, oferind o soluție de înlocuire a dinților pe termen lung. Astfel, cu ajutorul unei igiene orale adecvate și a vizitelor regulate la dentist, acestea pot dura mulți ani, poate chiar o viață întreagă. În timp ce, protezele dentare mobile pot necesita înlocuire sau reparare periodică.

 

 

În concluzie, implantul dentar reprezintă o soluție remarcabilă și modernă pentru înlocuirea dinților pierduți. Această procedură chirurgicală avansată, oferă numeroase avantaje atât estetice, cât și funcționale. În plus, acestea contribuie și la menținerea sănătății osoase, prevenind pierderea ulterioară a osului. 


 

Sursă foto: Freepik.com

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA