Tribuna
PNL
Corecţia miopiei, a astigmatismului şi a hipermetropiei cu ajutorul laserului cu excimeri, la Clinica Polisano
Corecţia miopiei, a astigmatismului şi a hipermetropiei cu ajutorul laserului cu excimeri, la Clinica Polisano
Spitalul European Polisano face parte dintr-o structură integrată de centre de excelenţă în medicină la nivelul european, având la bază un singur criteriu: cel al calităţii ireproşabile a serviciilor medicale

Centrul de oftalmologie dispune de o echipare completă ce permite diagnosticul şi tratamentul tuturor afecţiunilor oculare, precum şi o monitorizare exactă a pacienţilor cu boli cronice. Absolut toate echipamentele sunt de ultimă gene-raţie şi de o precizie maximă, extrem de puţin solicitante pentru pacient, datorită rapidităţii uluitoare a măsurătorilor efectuate. O noutate ar constitui-o, în primul rând, posibilitatea tratamentului modern al viciilor de refracţie prin chirurgie laser excimer, cât şi tratamentul actual al altor afecţiuni corneene (Keratocon). Chirur-gia intraoculară dispune de cel mai nou tip de echipamente şi microscoape operatorii la nivel mondial.

Tratamentul cataractei

Deşi o procedură chirurgicală frecvent întâlnită, numărul operaţiilor de cataractă va fi în continuă creştere în următorii 10 ani din cauza fenome­nului global de îmbătrânire al populaţiei. Organizaţia Mondială a Sănătăţii apreciază că până în 2020 vor fi efectuate 32 de milioane de operaţii de cataractă. Această afecţiune este cauza principală a orbirii şi a deficienţelor de vedere, tocmai de aceea utilizăm implanturi monofocale, multifocale sau torice pentru a corecta ca­taracta instalată deja sau doar nevoia de a scăpa de ochelari (operaţie de reducere a dioptriilor). Persoanele care se adresează oftalomologului pentru astfel de operație au vârste din ce în ce mai scăzute, venind chiar de la primele semne de încețoșare a vederii. În acest context, operația trebuie să fie cât mai eficientă, noi venind în întâmpinarea lor cu tehnici moderne la cel mai bune prețuri.

De asemenea, boala glaucomatoasă şi retinopatia diabetică, care reprezintă alte cauze frecvente de orbire, pot fi depistate şi tratate în timp util, înainte de a ajunge la forme avansate, cu afectarea vederii. Ca regulă generală, în urma unui consult minuţios decidem ce fel de investigaţii sunt necesare, astfel încât să stabilim un diagnostic precis şi stadializarea afecţiunii.

Operaţii cu laser excimer

Numărul persoanelor ca­re apelează la operația cu laser pentru tratarea mio­piei este în continuă creș­tere. Acest tip de operație se face și la Spitalul European Polisano Sibiu, cu rezultate foarte bune și nu necesită interna­rea pacientului. “Pacienții vin de obicei pentru a scăpa de ochelari, aceasta fiind opțiunea lor principală; mai vin și pacienți pentru a reduce din dioptrii sau pentru a vedea mai clar. Acest aparat face practic o șlefuire a corneei (cornea este interfața dintre mediul înconjurator și ochi, cel mai important mediu refractiv al ochiului), printr-un procedeu extrem de precis, având înainte o topografie și măsurători micrometrice foarte bine calibrate. Procesul de ablație (șlefuire) cu laseri excimeri este foarte bine coordonat, aceștia fiind distribuiți pe suprafața corne­ei, corectia laser prin această tehnică fiind superficială, fără a exista nici un risc de pierdere al vederii. Aparatul este foarte per­­formant, atinge diop­trii foarte mari, inclusiv de astigmatism până la 6 diop­trii, miopie și până la 15, având totodată și o adresa­bilitate ridi­cată (începând de la 18 ani până la 50 ani). Totul depinde foarte mult de consultul preoperator, de obicei pacientul de 45 ani ajunge să necesite un implant de cristalin (monofocal, multifocal) din cauza problemelor ce apar intra­ocular, a patologiei ce devine tot mai exprimată după această vârstă; astfel se lucrează intraocular și nu la nivelul corneei.” Operația durează maxim 10 minute, iar limita principală este grosimea corneei. Pacienţii care poartă ochelari sau lentile de contact, şi doresc o astfel de operaţie trebuie să se pre­zinte la un medic oftalmolog familiarizat cu chirurgia refractivă, pentru un consult complet şi discuţii corespunzătoare fie­cărui caz în parte.

Echipa de medici 

dr. Corina Tudor - medic primar oftalomologie, doctor în ştiinţe medicale 

dr. Elena Dorina Popa - medic primar oftalomologie, doctor în ştiinţe medicale

dr. Diana Mihu - medic specialist oftalomologie

dr. Liviu Bran - medic specialist oftalomologie.

Examinările şi testările medicale în vederea intervenţiei oftalmologice pot fi efectuate direct la Clinica Polisano printr-o programare a pacientului la unul din medicii din cabinetele de policlinică,  la numerele de telefon 0269/23.44.86,  0269/43.14.38 sau 0269/22.98.66.


comentarii
2 comentarii

Frumos dar ...cat ii halatul?? Adica cam cat e un consult ca auzit-am de tarife occidentale!E o reclama mascata articolul si e ,,cotizatia'' stabilita de Polisano!1
hans
01.04.2014 07:58
Asta e, ca daca nu ai bani, ... Doamne fereste !
pacientu
03.04.2014 08:46
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia