Tribuna
Vacanţa într–un castel? De ce nu?
Alexandra CHEŞCU
1692 vizualizari
Vacanţa într–un castel? De ce nu?
Nimic pe lumea aceasta nu are parcă forța de a suscita imaginația călătorului, precum un castel. Istoria, farmecul, crenelurile, ferestrele și mai ales secretele pe care orice astfel de loc le ascunde între ziduri, la un loc cu poveștile...Pot deveni, toate, motive suficiente pentru a alege, dacă ai mai mulți bani puși de–o parte, să petreci vacanța de anul acesta pe urmele familiilor nobile ale Europei, într–un castel transformat în hotel.
Un astfel de ”periplu” nu are cum să fie ieftin, însă măcar o dată în viaţă ar trebui, poate, să–l luăm în con­siderare, pentru a trăi re­geşte. Fie doar şi pentru câteva zile.

Bauer Il Palazzo pentru spiritul Veneţiei

”Bauer Il Palazzo are atât de multe calităţi care îl fac să fie unic, încât nici nu ştiu de unde să încep. De la papucii de baie care sunt înlocuiţi în fiecare zi cu alţii noi, la ca­mera care e curăţată de două ori pe zi. Ziare în faţa apar­tamentului în care ne-am cazat, în fiecare dimi­neaţă”. Sau ”Un hotel fantastic şi luxos situat la doar câţiva paşi de centrul oraşului, fiind în acelaşi timp foarte liniştit.” Sunt doar două dintre ”review -urile” pe care le-a primit Bauer Il Palazzo, hotelul de cinci stele din inima Veneţiei. Palatul priveşte cu faţada sa în stil gotic, direct spre Grand Canal, interi­oarele sale fiind o combinaţie spectaculoasă de stucaturi restaurate, lucrături fine în lemn, pereţi acoperiţi în mătă­suri, care recreează frumuse­ţea şi farmecul secolului al XVIII-lea. Toate acestea îmbinate cu răsfăţul oferit de centrul de fitness, saună umedă şi uscată sau de jacuzzi.

Oberranna, între viţa-de-vie şi apele Dunării

Nu departe de apele leneşe ale Dunării, în Austria, şi-a găsit loc de ”refugiu” Castelul Hotel Oberranna, cel care pe lângă confortul oferit de cele patru stele ale sale, promite să-i ofere călătorului romantism şi fantezie în stare pură. Frumu­seţea ce răzbate din interioa­rele gotice ale castelului şi din îmbrăcămintea tradiţională a personalului ar putea fi surclasată doar de dealurile cu viţă-de-vie care în zonă se găsesc din bel`ug. Totul fiind secondat de apartamentele şi camerele care adăpostesc antichităţi şi detalii din fier forjat, picturi vechi sau trofee şi ”ustensile” de vânătoare.
Oberranna nu este însă un simplu hotel, întrucât castelul medieval se mai poate lăuda cu o bisericuţă din secolul al XII-lea şi chiar şi cu o criptă.

Ballyseede - farmec cu o fantomă

La fel de fermecător ca un castel coco\at pe coama dealului este şi corespondentul său irlandez care te face să porneşti într-o călătorie imaginară pe urmele celţilor. Ballyseede Castle se înca­drează perfect în ţinutul Kerry, crenelurile sale îmbrăcate în iederă şi aerul fermecător nefiind recomandate celor slabi de înger, pentru că se spune că aici se adăposteşte şi fantoma Hilda. Care îşi face simţită prezenţa în pivniţele castelului în fiecare an, pe 24 martie.
Cât de adevărată este poves­tea rămâne de văzut, însă cert este faptul că Ballyseede Cas­tle este locaţia perfectă pentru tinerii care vor să aibă o nuntă ca-n poveşti, mobilierul clasic aducând confortul şi relaxarea în sufletul şi oasele călătorilor. Şi pentru că relaxa­rea nu e totul, cei care aleg să petreacă o vacanţă aici se mai pot bucura şi de pescuit, plim­bări în jurul domeniului, de călărie, golf sau mersul cu barca.

Castelul Schönburg - frumuseţe deasupra Rinului

Undeva între anii 911 şi 1166 Castelul Schönburg a fost menţionat pentru prima dată în istorie, fiind nu de puţine ori, până în secolul al XVII-lea, în centrul luptelor pentru putere.
Cu toate acestea, în ciuda timpului şi a istoriei sale zbuciumate, castelul a rămas în picioare şi chiar a fost transformat în hotel, înce­pând cu anul 1957. 22 de camere spa­ţioase, mobilate cu gust îi aş­teaptă pe oas­peţii care se pot bu­cura de un hol spaţios cu şemineu, de un turn în care s-a aflat cândva o închisoare, o mică bibliotecă, terase ce oferă o privelişte uimitoare asupra Rinului, dar şi de o grădină.
comentarii
2 comentarii

Nu este mai aproape de adevar cocotat, decat coco\at?
Ioan B.
11.03.2013 07:08
bun si ... niste preturi nu ne puteati oferi???
ana
11.03.2013 13:09
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA