Tribuna
Să faci cele mai frumoase cadouri din lume...
Alexandra CHEŞCU
2438 vizualizari
Să faci cele mai frumoase cadouri din lume...
Gata, s–a dus toamna, iar vara e deja amintire, pentru că de o săptămână bună am intrat în luna cadourilor, cea mai strălucitoare din an. Şi aşa cum ne–am obişnuit deja, nebunia începe să–şi facă simţită prezenţa în oraş, sibienii intrând încetul cu încetul în febra cumpărăturilor. Cadouri peste cadouri, care mai de care mai sofisticate şi mai interesante îşi fac loc în cărucioarele şi sacoşele de cumpărături ale oamenilor care de cele mai multe ori nu precupeţesc niciun efort şi niciun leu, în căutarea şi găsirea acelui cadou perfect pentru fiecare dintre cei dragi.
Buuuuun. Zis şi făcut, numai că lucrurile nu sunt chiar atât de simple, alergătura după cadouri transformându-se nu de puţine ori într-o adevărată vânătoare. Mai ales dacă mergi după ele pe ultima sută de metri şi dacă nu apuci să visezi la cele mai cele daruri.

Lux absolut pe...drumuri de fier

Cine s-ar putea gândi, în lumea avionului şi a călătoriilor rapide, la un drum cu...trenul? Plictisitor, poate şi chiar enervant pe alocuri, dacă ne concentrăm pe unele experienţe personale cu trenuri, însă cea din povestea  noastră promite să fie extraordinară. De fapt extraordinare, pentru că turiştii care vor să se şi să răsfeţe cu un cadou de lux, pot opta pentru multe trenuri şi călătorii fantastice. "Golden Eagle" (Vulturul de Aur) care călătoreşte cu drag pe drumurile de fier ale Asiei şi care trece liniştit de pe meleagurile Rusiei cu toate frumuseţile ei, până departe, în inima Chinei urmând unele dintre punctele de reper ale Drumului Mătăsii, la preţuri cu mult peste 20.000 de dolari, "The Royal Scotsman" (Scoţianul regal), care promite să îi trimită pe călători în sufletul cu castele şi stafii al Scoţiei, totul la sume de până în 10.000 de dolari, Express-ul Dunărean, care are drum şi prin ţinutul de legendă al Transilvaniei, şuierând pe lângă satele şi oraşele Bulgariei, până pe malurile Bosforului, contra unor sume care încep de la aproximativ 5.000 de dolari, toate promiţând experienţe fascinante, pe măsura banilor cheltuiţi.
Şi pentru că superlativul absolut a fost atins şi în materie de trenuri, sibienii cu dare de mână pot alege să facă parte din legendă. Una care începe şi se încheie cu numele Orient Express-ului, şi care, cu cele cinci stele ale sale garantează preţuri care ating cu uşurinţă preţul unui apartament mai mic, în Sibiu: 30.000 de euro pentru două persoane.

Lux de la picioarele noastre

Iar dacă o călătorie de cinci stele şi legendară pe deasupra nu ar putea să facă să tremure de emoţie inima unei domniţe, poate va reuşi o pereche de pantofi. Doamnelor şi domnişoarelor le plac încălţările. Dreptu-i? Drept. Şi după cum bine zicea Marilyn Monroe, "Diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei fete", "cadoul" de care vorbim în cele ce urmează întruneşte aceste două caracteristici. Sunt pantofi, au diamante, dar şi safire, rubine şi o bijuterie de legendă. Este vorba despre cei mai scumpi pantofi din lume, care cel mai probabil nu sunt de vânzare, dar care ar putea fi, valoarea lor fiind fixată la 3.000.000 de euro. Să leşini nu alta, mai ales dacă aflii că încălţările au fost create de Stuart Weitzman, care s-a lăsat sedus şi inspirat de o pereche de...cercei, unii care i-au aparţinut actriţei Rita Hayworth. Sandalele care îi poartă numele starului de cinema au fost create din satin, în jurul cerceilor, bijuteriile fiind înnobilate cu alte şi alte pietre preţioase. Şi colac peste pupăză, sandalele au şi împodobit picioarele cuiva. Este vorba despre Kathleen “Bird” York, pe covorul roşu al Oscarurilor, în 2006.

....tot diamante

Tot diamantele sunt cele care ne vor fura "ochii" în cele ce urmează, pentru că, ele îţi pot garanta că faci cel mai scump cadou dulce din lume. Dacă vrei să-ţi impresionezi până la lacrimi sufletul, prietenii şi duşmanii, o poţi face, oferindu-le şi papilelor gustative o bucurie, pentru că, dacă dispui de mai mult de 1,65 milioane de dolari ai acces la cel mai scump tort din lume. Creat până acum, bineînţeles. Opera de artă a cofetarului japonez Jeong Hong-yong, tortul de fructe, mai ascunde şi...pietre. Preţioase. Pentru că în compoziţia prăjiturii intră şi 223 de diamante, creatorului său luându-i şase luni până să pună ultima "bomboană" de pe tort. Creaţia fabuloasă, care a luat naştere în 2005 a fost prezentată în expoziţia "Diamantele: miracolul naturii" care s-a desfăşurat la un magazin din Japonia, tortul fiind apoi pus în vânzare la Crăciunul din acelaşi an.

Pe o insulă (aproape) pustie

Iar dacă trenul, chiar şi de ţ-şpe stele, pare deuset, pantofii scumpi şi-au făcut deja debutul în lume, iar tortul cu diamante s-a stricat (mâncat) de mult, mai există un cadou frumos de care s-ar bucura orişicine. Acolo e cald, mai tot timpul anului, şi nu-i deloc departe de paradis, aşa că, de ce nu te-ai "cadorisi" cu ceva timp de leneveală pe Insula Viselor? Aşezată liniştit în sânul Polineziei Franceze, Dream Island după cum îi sună numele în engleză, este ideală pentru căutătorii de aventură, drumul până la ea fiind mai greu şi mai complicat decât altele. Cu toate acestea, cele trei căsuţe ale insulei de închiriat pot fi numai şi numai ale tale contra sumei de 2.100 de dolari pe săptămână.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia