Tribuna
Cum să vă alegeţi cele mai potrivite flori pentru ziua nunţii
Alexandra DRAGUT
26434 vizualizari
Cum să vă alegeţi cele mai potrivite flori pentru ziua nunţii
Orice mireasă îşi doreşte ca nunta ei să fie memorabilă, iar alegerile în ceea ce priveşte florile ar trebui să fie după preferinţele sale. Tendinţele se schimbă de la sezon la sezon şi este posibil ca mirii să fie nehotărâţi când trebuie să aleagă ce flori vor să le facă ziua nunţii mai frumoasă decât este deja. Vă vom prezenta câteva sfaturi de la specialişti, pentru ca alegerea florilor să vă fie uşoară şi potrivită tematicii nunţii, dar şi în funcţie de bugetul pe care îl aveţi.

 

Oricat de frumoasă ar fi sala în care mirii îşi organizează nunta, ei trebuie să ţină cont de anumiţi factori în momentul în care aleg florile care o vor împodobi în ziua cea mare. Prima dată, ei trebuie să meargă la o florărie, cu aproximativ un an înainte de nuntă, să vorbească despre aranjamentele florale. „După ce programăm împreună o şedinţă de consiliere, mirii vin la noi să vorbim despre tot ce îşi doresc ei: tema nunţii, florile lor preferate şi despre bugetul pe care ei doresc să îl investească pe partea de aranjamente florale. Sunt miri care vin şi cu 6-7 luni înainte de eveniment. E de preferat să vină mai din timp şi să stabilim toate detaliile. Din experienţă, spun că cel mai bine este ca mirii să se organizeze din timp. De exemplu, daca nunta are loc pe 27 mai, ar fi ideal să se programeze la o consiliere cu aproximativ un an înainte”, ne-a explicat un decorator de evenimente din Sibiu. 

„E important pentru noi ca miresele să fie mulţumite”

Dar, ce se întâmplă cu miresele care sunt nehotărâte? „Celor care nu ştiu ce vor le arătăm poze cu diverse nunţi organizate de noi. În cazul în care nu sunt hotărâte, nu stabilim de la prima întâlnire forma finală pe care o vor avea aranjamentele. Ne întâlnim de mai multe ori, vedem şi ce s-ar potrivi mai bine cu sala şi cu rochia miresei. Putem combina mai multe elemente, pâna ajungem la rezultatul de care mireasa să fie încântată. E important pentru noi ca miresele să fie mulţumite, iar nunta lor să fie exact aşa cum şi-au imaginat”, ne-a mai spus decoratorul.

La fiecare nuntă, cele mai importante elemente şi cele care nu lipsesc niciodată sunt buchetul miresei şi al naşei. Pe lângă acestea, mirii mai optează şi pentru flori care se pun în piept rudelor, buchete de domnişoare de onoare sau brăţări, aranjamente pentru maşini şi aranjamente care să împodobească biserica şi sala. Dar, toate acestea depind de bugetul şi preferinţele fiecărui cuplu în parte, spun specialiştii.


Florile elegante, preferatele mirilor

De altfel, specialiştii spun că cele mai potrivite flori sunt cele alese în funcţie de tematica nunţii, sala în care are loc şi de sezon. „Daca nunta este în luna mai, alegem florile potrivite sezonului de vară. Dar, depinde şi de preferinţele clientului, dacă el vrea ca nunta lui să conţină flori din extra sezon noi ţinem cont de dorinţele lui. Le stăm la dipoziţie cu o gamă de aranjamente şi decoraţiuni pentru întreg evenimentul. De asemenea, florile se aleg şi în funcţie de tema nunţii. Pentru a realiza aranjamentele florale şi decoraţiunile trebuie să ştim cât mai multe detalii despre miri, stilul lor de viaţă, culorile preferate, tema nunţii sau detalii despre locaţia unde va avea loc evenimentul”, a subliniat decoratorul de evenimente.

Dacă acum am intrat în sezonul de vară, mirii trebuie să ţină cont de temperaturile ridicate şi să aleagă flori care să reziste, ca de exemplu trandafirii sau orhideea. Anul acesta, cele mai căutate flori sunt trandafirii, hortensiile, orhideea, bujorii, freziile sau lalelele, bumbacul sau florile de gheaţă.

Buchetul miresei, cel mai important

Pentru alegerea buchetului din ziua nunţii, foarte importantă este personalitatea pe care o are mireasa. Astăzi, buchetele de mireasă sunt din ce în ce mai personalizate, fiecare exprimă personalitatea celei care îl poarta. Alegerea culorii buchetului are la baza tot personalitatea miresei. Culorile tari sunt alese de miresele îndrăzneţe, nonconformiste sau rebele, în timp ce miresele clasice, timide sau elegante vor prefera culorile pastelate.

Forma buchetelor este, de asemenea, în funcţie de imaginaţia fiecarei mirese şi a florăriei cu care aceasta colaborează. „Buchetul de mireasă reprezintă elementul principal al evenimentului. De cele mai multe ori, miresele care vin la noi ştiu ce îşi doresc. Unele au o floare preferată, altele au culori preferate şi florile vin pe parcurs, iar altele aleg sa fie în pas cu moda şi aleg sa poarte un buchet cu flori care sunt în trend în acel an. Preţul unui buchet diferă în funcţie de flori. Preţul florilor depinde de la una la alta, dar şi de sezonul în care ne aflam", a mai adăugat decoratorul de evenimente.

Alegeţi-vă aranjamente în funcţie de buget!

În ceea ce priveşte banii pe care trebuie să îi dea mirii pe aranjamentele florale, depinde de cât sunt dispuşi să investească. Unii acordă o mare importanţă florilor şi oferă oricât ca evenimentul lor să fie de neuitat, dar alţii care nu dau importanţă florilor. 

După ce am vorbit de preferinţele mirilor, am dorit să aflăm şi cât timp le ia floriştilor să pregătească aranjamentele pentru un eveniment.  „Sunt aranjamente pe care le putem face doar cu o zi înainte de eveniment, pentru ca totul să arate impecabil. De exemplu, dacă nunta e sâmbătă începem să lucrăm de vineri, dar depinde şi cât de mare este evenimentul, câte aranjamente avem şi care este bugetul total. Buchetul de mireasă, lumânările şi cocardele le facem în dimineaţa evenimentului, pentru că sunt mai sensibile şi trebuie făcute cât mai aproape de eveniment”, ne-a mai spus decoratorul de evenimente.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia