Tribuna
Fâşia Gaza
Zilnic, armistiţiu de trei ore
Zilnic, armistiţiu de trei ore

Armata israeliană a decis să permită un armistiţiu pe durata a trei ore zilnic, în Fâşia Gaza, pentru a crea un culoar umanitar. Conflictul din Gaza a făcut, până acum, peste 640 de victime din partea palestinienilor, armata israeliană pierzând 7 militari. Armata israeliană a anunţat că va înceta atacurile asupra Gazei timp de trei ore în fiecare zi.
Israelul a acceptat ieri, în urma unei reuniuni a Consiliului de Securitate ONU, deschiderea unui culoar umanitar în zona de conflict, iar de cealaltă parte, mişcarea Hamas a anunţat că nu va lansa rachete asupra Israelului în perioada de trei ore de suspendare a bombardamentelor israeliene în Fâşia Gaza. Totuşi, mişcările rezistenţei palestiniene vor continua să facă faţă “agresiunii israeliene".
Posibilitatea armistiţiului a venit după ce Israelul a bombardat trei şcoli administrate de Naţiunile Unite, unde zeci de localnici se refugiaseră. Potrivit surselor palestiniene, peste 40 de oameni au fost ucişi în unul dintre atacuri.

Apel Al Qaeda

Ayman al-Zawahiri, socotit drept numărul doi al reţelei Al Qaeda, a cerut musulmanilor din lumea întreagă să atace obiective israeliene şi occidentale, ca să răzbune campania din Fâşia Gaza. Al-Zawahiri a mai spus, citat de Realitatea TV, că operaţiunea din Gaza este darul noului preşedinte american Barack Obama, pentru palestinieni, înainte de intrarea oficială la Casa Albă. Numărul doi din Al-Qaida a declarat că atacurile au demonstrat că Obama nu va schimba din temelii politica americană, pentru că imaginea lui de reformator este pură propagandă.
Preşedintele american ales, Barack Obama, a rupt tăcerea în legătură cu războiul din Gaza, exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu pierderea de vieţi omeneşti în Gaza şi în Israel. Vorbind după ce forţele israeliene au ucis cel puţin 40 de palestinieni într-o şcoală ONU unde se refugiaseră civili, Obama a declarat: "Pierderea de vieţi omeneşti în Gaza şi în Israel este o sursă de profundă îngrijorare pentru mine". Obama a spus că îşi va respecta principiul potrivit căruia doar preşedintele George W. Bush poate vorbi deocamdată în numele Americii, dar a subliniat că va avea multe de zis după învestire, la 20 ianuarie.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA