Tribuna
PNL
UDMR a semnat Acordul politic iniţiat de Klaus Iohannis
UDMR a semnat Acordul politic iniţiat de Klaus Iohannis
© presidency.ro

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România a semnat, cu anumite condiţii, Acordul politic iniţiat de Klaus Iohannis, privind consolidarea parcursului european al României. Maghiarii vor revizuirea Constituţiei, astfel încât Guvernul să dea Ordonanţe de urgenţă numai în condiţii de război sau catastrofe naturale.

"Iată că astăzi UDMR şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale se alătură acestui proiect care, în egală măsură, este şi un angajament pe termen lung pe care clasa politică şi-l ia faţă de cetăţeni.
Acordul politic pe care l-am propus tuturor partidelor politice imediat după scrutinul din 26 mai răspunde aspiraţiilor cetăţenilor români: stat de drept, justiţie independentă, legiferare transparentă şi responsabilă, continuarea luptei anticorupţie şi integritate în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice.
După consultările din luna iunie, am lansat tuturor partidelor politice invitaţia de a fi parte a acestui proiect pentru români.  Singurele partide care au decis să nu semneze acest acord sunt PSD şi ALDE, care continuă să se îndepărteze de interesele cetăţenilor. (...) Acordul politic pe care l-am iniţiat devine cu atât mai important şi necesar, tocmai pentru că reprezintă acea garanţie bazată pe angajamentul şi responsabilitatea că oamenii politici înţeleg că trebuie să respecte vocea poporului", a spus cu acest prilej Klaus Iohannis.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia