Tribuna
SRI, pe urnele unui lider Al Qaeda

Serviciul Român de Informaţii, împreună cu alte instituţii internaţionale de securitate şi cu structuri aliate, a avut în atenţie acţiuni desfăşurate pe teritoriul României de către o persoană suspectă de a fi lider Al Qaeda în Europa, respectiv cetăţeanul irakian Ahmad Khalaf Ahabib al-Dulaimi, informează Mediafax.
SRI a informat ieri că măsurile active efectuate de instituţie şi autorităţile române în acest caz au avut ca rezultat prevenirea unor riscuri sau ameninţări cu risc terorist, care ar fi putut afecta interesele de securitate naţională ale României sau ale aliaţilor ei.
SUA au anunţat joi că vor îngheţa conturile de pe teritoriul american ale unui irakian naturalizat britanic, Ahmad Khalaf Ahabib al-Dulaimi, pe care îl acuză că este liderul unei reţele al-Qaida în Europa, formată din două celule, dintre care una la Bucureşti. El este acuzat că a transmis o scrisoare din partea liderului al-Qaida, Osama ben Laden, şefului acestei organizaţii în Irak, Abu Ayyab al Masri, în 2007.
Începând cu jumătatea lui 2007, acesta s-ar fi aflat la conducerea "unei reţele al-Qaida în Europa, formată din două celule, din care una la Bucureşti, în România, care finanţa al-Qaida în Europa graţie contrabandei cu ţigări şi cafea". Acesta ar fi recrutat musulmani din Europa pentru a pregăti atentate în Irak.comentarii
1 comentarii

SARBATORI FERICITE ,TRIBUNA!

URME nu urne
EU
03.04.2010 21:09
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia