Tribuna
Jidvei
Slovacia pleacă din Kosovo

Slovacia a pus capăt participării sale în cadrul Forţei NATO în Kosovo, ultimii săi soldaţi urmând să revină în ţară la sfârşitul acestei săptămâni, informează un comunicat al KFOR, citat de AFP şi preluat de Agerpres.
Militarii slovaci "au contribuit în manieră semnificativă la ameliorarea generală a stabilităţii şi securităţii în Kosovo", a subliniat comandantul KFOR, generalul german Erhard Buhler.
Parlamentul de la Bratislava a aprobat în octombrie retragerea tuturor celor 140 de militari slovaci din Kosovo, ceea ce va permite creşterea efectivelor desfăşurate în Afganistan.
Peste 2.000 de militari slovaci au luat parte la misiunea KFOR începând din 1999. În comunicatul emis la Pristina, generalul Buhler a adus un omagiu celor 44 de soldaţi slovaci care şi-au pierdut viaţa în misiuni KFOR.
Provincia Kosovo şi-a proclamat unilateral independenţa de Serbia în februarie 2008. Vineri, arhipelagul polinezian Tuvalu a devenit cel de-al 72-lea stat care a recunoscut independenţa Kosovo.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

mega image

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia