Tribuna
Sindicatele vor să scoată 80.000 de oameni în stradă
Sindicatele vor să scoată 80.000 de oameni în stradă

Liderii confederaţiilor sindicale au decis, joi, să organizeze proteste comune şi au inclus posibilitatea  amânării mitingului anunţat pentru 7 octombrie, informează Realitatea TV. Motivul amânării  ar putea fi amânat pentru ca acţiunea sindicală să poată fi pregătită, având în vedere că se mizează pe participarea a 70.000 - 80.000 de oameni, informează Realitatea TV.
Preşedintele confederaţiei Cartel Alfa, Bogdan Hosu, a declarat, la finalul discuţiilor, că până luni, fiecare confederaţie îşi va consulta membrii în privinţa viitoarelor acţiuni de protest, urmând ca liderii tuturor confederaţiilor să aibă o nouă întâlnire, tot luni, când vor decide o strategie comună şi planul pentru viitoarele acţiuni de protest.
Hossu spune că că protestele vor fi organizate pentru rezolvarea problemelor care ţin de salariul minim pe economie, crearea de noi locuri de muncă, Legea pensiilor şi cea a salarizării. Liderul Cartel Alfa a mai spus că inclusiv poliţiştii au cerut organizarea de acţiuni comune de protest.
Preşedintele CNSRL Frăţia, Marius Petcu, a declarat că toate acţiunile anunţate până pe 7 octombrie rămân în picioare, dar a precizat există posibilitatea amânării mitinguluidin 7 octombrie, de Ziua Mondială a Muncii Decente din cauză că timpul este prea scurt pentru mobilizarea a 70-80 de mii de oameni.
Un alt motiv pentru care mitingul din 7 octombrie ar putea fi amânat îl reprezintă acţiunile de protest ale sindicaliştilor din educaţie care vor avea loc în 5 octombrie. În ultima perioadă, CNSLR-FRăţia, Cartel Alfa şi BNS au organizat acţiuni de protest individuale la care au participat cateva mii de persaone din partea fiecărei confederaţii.comentarii
2 comentarii

ca e de jale!
creati locuri de munca fratilor
01.10.2010 18:51
Singura solutie; psd la guvernare,Basescu a dus tara de rapa.
Ion
01.10.2010 19:13
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia