Tribuna
Recursul compensatoriu, abrogat de Parlament
Recursul compensatoriu, abrogat de Parlament
© cdep.ro

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat abrogarea Legii recursului compensatoriu, deci, trecând prin forul decizional legea poate pleca la promulgare. Proiectul de abrogare a Legii recursului compensatoriu a fost adoptat cu 272 de voturi "pentru" şi 5 abţineri. Nu s-a înregistrat niciun vot "împotrivă", anunţă G4media
"Problema este că se abrogă o lege negociată cu CEDO şi care se aplică în continuare. Mi-aş fi dorit să se schimbe ceea ce trebuie schimbat şi să rămână ceea ce e bun. Se pare că heirupismul şi populismul trec dintr-o parte în alta când se schimbă guvernarea", a afirmat liderul pro România, Victor Ponta, de la tribuna Camerei.
De prevederile recursului compensatoriu vor beneficia în continuare toate persoanele condamnate până la intrarea în vigoare a abrogării. Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat marţi, cu unanimitate de voturi, raportul de admitere la iniţiativele PNL şi USR de abrogare a recursului compensatoriu.
În timpul dezbaterilor din plen, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, Nicuşor Halici (PSD), a susţinut că eliberarea anticipată a deţinuţilor din penitenciare s-a făcut în baza unor hotărâri ale instanţelor de judecată, care au instrumentele pentru a lua deciziile şi că "doar o mică parte" din cei 20.000 de deţinuţi eliberaţi condiţionat care au recidivat au beneficiat de recursul compensatoriu.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA