Tribuna
Sevis
Pensiile speciale - dezbatere amânată pe februarie. Iohannis vrea ca pensiile speciale ale magistraţilor să română
Pensiile speciale - dezbatere amânată pe februarie. Iohannis vrea ca pensiile speciale ale magistraţilor să română
© presidency.ro

Soarta pensiilor speciale trebuie să mai aştepte, promisiunea cu iz electoral a PNL fiind mult mai dificil de realizat decât se sugera. După ce, în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor, proiectul iniiat de PNL, care susţine calcularea pensiilor pe baza principiului contributivităţii, cu excepţia militarilor, atât s-a discutat până s-a amânat luarea unei decizii până s-a ajuns la suspendarea şedinţei. Pretextul invocat a fost necesitatea analizării de către Guvern a tuturor amendamentelor depuse la Legea pensiilor speciale. Se pare că următoarea discuţie pe tema asta va avea loc abia în februarie 2020.
Klaus Iohannis a fost, şi el, selectiv în materie de eliminare a pensiilor speciale, el susţinând menţinerea acestora pentru militari şi magistraţi. "Personal, drept să vă spun, nu susţin eliminarea pensiei speciale la magistraţi" a declarat acesta, marţi, la Cotroceni, argumentând că "magistratul are o răspundere enormă, are un stres enorm, are o încărcare profesională ieşită din comun şi acordarea pensiilor speciale pentru magistraţi mi se pare în continuare o măsură care trebuie menţinută" (...) Este clar că sunt categorii care trebuie să beneficieze de acest tip de pensie fiindcă au un serviciu foarte special. De exemplu, nu cred că cineva vrea să renunţe la pensiile de serviciu ale militarilor", a mau spus acesta.
Referitor la cumulul pensiei cu salariul de la stat pentru toate categoriile de bugetari, însă Iohannis declară că "statul român nu îşi permite şi nu trebuie să îşi permită să se cumuleze la stat şi pensia, şi salariul. Pe de altă parte, foarte mulţi specialişti şi-ar dori să rămână în activitate un pic mai mult timp. Şi acest lucru se poate. Dar atunci trebuie găsite metodele cele mai bune pentru a întrerupe, de exemplu, pensia, de a continua pe un salariu care este aferent funcţiei şi după un timp se poate reveni la pensie. Nu este, după părerea mea, bine să se continue cumularea pensiei cu salariul, încă o data, la stat. Dacă cineva se pensionează şi se angajează în privat cred că nu trebuie să avem această limitare". La fel a mai spus că este oportună şi îngheţarea salariilor celor care ocupă funcţii de demnitate publică.

comentarii
2 comentarii

Iohannita mama, muncitorul nu are stresul lui pentru ziua de maine? Sau agricultoru' care nu stie daca va fi seceta sau grindina? Sau ingineru' care proiecteaza o casa sau un pod? Toti avem un stress ...
Da' magistratii cum sunt trasi la raspundere pentru erorile care le fac? NU SUNT - deci ioc stress!
Dacul
11.12.2019 08:04
Daca tot copiati de la occident macar copiati si cele bune -- Nimeni nu intra in pensie pina nu ajunge la anii stabiliti prin lege --66- in America -- Vrei sa iesi mai repede no- problem-- dar se taie din pensie in functie de anii pe care mai trebuiau lucrati -- iar daca lucrezi --ADIO PENSIE- Ma mira cum romanasii i-si iau -(UMBRELE) ma refer la cei din putere -- umbrele ca -politie, legisti si sus pusi in functii dandu-le salarii nesimtite si pensii la fel de nesimtite -- DAR SIMTITE DE OMUL DE RIND CARE TRANSPIRA PENTRU O BUCATA DE PAINE -- Mai nenorocitilor din conducere impreuna cu-- sefu iohanica -- va venii vremea sa dati socoteala - Ma gindesc --cu pensiile nesimtite si salariile alea astronomice se faceau atitia KM de sosele -- Asta patriotism nene -- unii in concedii pe insule exotice altii trag sapa pentru o bucata de paine ----Romania lucrului bine facut-- doar pentru unii!!!! parca te laudai ca esti presedintele -TUTUROR Romanilor -- ai uitat?
mike
11.12.2019 23:37
Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia