Tribuna
Partidele parlamentare – invitate iar la Cotroceni
Partidele parlamentare – invitate iar la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu a invitat astăzi, la ora 15, la Palatul Cotroceni, partidele şi formaţiunile politice reprezentate în Parlament la o discuţie cu privire la mai multe teme prioritare, anunţă Agerpres.
Potrivit invitaţiei trimise de Administraţia Prezidenţială, temele care ar urma să fie dezbătute la întâlnirea cu şeful statului sunt perspectivele economice şi sociale ale anilor 2011 şi 2012, probleme legate de accesul României în Spaţiul Schengen şi priorităţile legislative până la sfârşitul anului 2010.
În rândul formaţiunilor aflate în opoziţie, singurul partid care şi-a exprimat explicit neparticiparea la consultările iniţiate de şeful statului a fost PNL, în timp ce PSD şi PC, au anunţat că vor lua decizia, în mod oficial, azi, în cadrul forurilor de conducere.
Partidele care vor onora invitaţia preşedintelui Traian Băsescu vor fi formaţiunile aflate în arcul guvernamental: Partidul Democrat Liberal, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Uniunea Naţională pentru Progresul României şi reprezentanţii minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară.
Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, că decizia privind participarea la consultări va fi luată luni, în cadrul Biroului Permanent Naţional al formaţiunii, adăugând, însă, că social-democraţii nu sunt interesaţi „să se înscrie în corul ţuţărilor lui Traian Băsescu”.
„Dacă vrea să vorbească serios cu noi, aşa cum a făcut în alte dăţi, mai demult când încă era preşedintele României, ne poate chema separat, venim pregătiţi şi avem ce spune”, a afirmat Ponta.
La rândul său, preşedintele PC, Daniel Constantin, a menţionat că temele de discuţie propuse de preşedintele Traian Băsescu sunt extrem de importante, însă pot fi discutate „numai într-o democraţie care ar funcţiona pe principii de normalitate”.
Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu, purtător de cuvânt al partidului, a apreciat că decizia liberalilor este una mai veche care se menţine, urmând ca PNL să participe doar la consultările privind formarea unui nou Guvern.
„Nu participăm pentru că preşedintele Băsescu nu acţionează ca un mediator (...), ci ca un preşedinte de partid, susţinător necondiţionat al unei coaliţii guvernamentale care duce ţara spre dezastru economic”, a afirmat Voicu.
În tabăra cealaltă, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a afirmat că invitaţia preşedintelui trebuie respectată, iar democrat-liberalii vom merge cu siguranţă.
Totodată, deputatul UDMR Petru Lakatos a spus că Uniunea va merge la consultările de la Palatul Cotroceni şi cu intenţiile sale cu privire la bugetul pe 2011 şi măsurile de relansare a economiei.comentarii
3 comentarii

psd si pnl nu sunt partide politice ele sunt numai partide de interese ,daca se discuta ceva ce le convine normal ca merg dar daca se discuta probleme de interes national de ce s-ar duce.rusine sa va fie magarilor nu meritati nimic.
sasa
13.12.2010 08:46
de ce mai invita alte partide ca si asa fac numai ce vor ei
frustat
13.12.2010 09:17
tot cu intrebare: pai daca fac tot ce vor ei, de ce mai platim opozitia? Hai sa-i scoatem in somaj tehnic urmatoarele 12 luni si poate cu ce economisim tara asta depaseste economia chinei!!!
raspuns lui frustat
13.12.2010 10:12
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia