Tribuna
PNL
Organizatorul atacurilor din India a fost identificat

Autorităţile indiene au anunţat că l-au identificat pe cel care a organizat atacuriloe recente de la Bombay, titrează Mediafax. Identificarea s-a făcut pe baza informaţiilor obţinute cu ajutorul unui telefon mobil abandonat de autorii atentatelor.
Se pare că, după declaraţiile poliţiei indiene, cu puţin timp înaintea atacurilor, teroriştii a uluat legătura cu un anume Yusuf Muzammil şi cu patru lideri ai mişcării Laskhar-e-Taiba. cu ajutorul unui telefon abandonat într-o ambarcaţiune..
Poliţia nai spune că Yusuf Muzammil a avut legături şi cu un extremist musulman indian, Faheem Ahmed Ansari, care a studiat posibilele obiective ale atacurilor, înainte de a fi arestat în cursul acestui an. Extremistul avea asupra sa schiţe ale hotelului Taj Mahal şi ale principalei gări din Bombay, obiective vizate în atacurile de săptămâna trecută. Au mai existat schiţe ale altor obiective din sudul oraşului, dar acestzea nu au fost atacate.
Serviciile americane de informaţii au recunoscut că au în vedere cele relatate de poliţia indiană, dar nu îl consideră oficial pe Muzammil drept organizator al atacurilor. Un membru al serviciilor antiteroriste americane a afirmat că informaţiile obţinute în cursul anchetei indică în continuare o legătură între atacuri şi mişcarea Laskhar-e-Taiba, printre probe aflându-se şi interceptări ale unor comunicaţii prin satelit efectuate în timpul atacurilor.
Mişcarea Lashkar-e-Taiba are baza în Pakistan şi acţionează în Kashmir.  Autorităţile pakistaneze au interzis-o în 2002. Yusuf Muzammil se pare că a preluat conducerea grupului de planificare a acţiunilor împotriva Indiei din cadrul mişcării.
Autorităţile indiene au informat Pakistanul că atacurile au fost aprobate de Hafiz Mohammed Saeed, liderul Jamaat-ud-Dawa, organizaţia-mamă a mişcării Lashkar-e-Taiba, însă acesta, aflat în libertate în Pakistan, a dezminţit acuzaţia, spunând că India îl acuză “fără nici o problă".

În paralel, poliţia indiană a descoperit şi a dezamorsat, ieri, la principala gară din Bombay, dispozitive explozibile lăsate de autorii atentatelor comise săptămâna trecută. Explozibilii erau similari celor amplasaţi de atacatori în mai multe locuri vizate de atentatele de săptămâna trecută.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia