Tribuna
European Best Destinations
Nicuşor Constantinescu - zece ani de închisoare cu executare
Nicuşor Constantinescu - zece ani de închisoare cu executare
© pagina facebook Nicuşor Constantinescu

Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat, joi, la 10 ani de închisoare cu executare. Decizia Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Nicuşor Constantinescu este acuzat că, în calitate de preşedinte al CJ Constanţa, a autorizat plăţi nelegale şi a prejudiciat instituţia cu peste 30 milioane de lei şi statul cu peste un milion de lei.
Alături de Constantinescu au fost trimise în judecată alte 15 persoane, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi două firme. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în primă instanţă, în iulie 2016, la 15 ani de închisoare, decizia fiind ulterior contestată.

În acest dosar a mai fost condamnată Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico - Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, la 3 ani închisoare cu suspendare, iar Titi Cenuşă, fost arhitect şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean Constanţa şi Simion Lucian, fost şef al Serviciului Utilităţi Publice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, au fost achitaţi. În acelaşi caz, Constantin Vlăducă, inginer în cadrul Serviciului Utilităţi Publice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, a primit doi ani de închisoare cu suspendare.

Procurorii DNA îl acuză pe Nicuşor Constantinescu că, între 2010 şi 2014, alături de R.A.J.D.P. Constanţa şi Gâmbuţeanu Adrian George au constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi o parte din restul inculpaţilor, având ca scop săvârşirea unor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor economice ale Consiliului Judeţean Constanţa.
Nicuşor Constantinescu şi-a îndeplinit, spun procurorii, în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, determinând un prejudiciu în dauna Consiliului judeţean Constanţa în valoare de 30.782.039 lei.

Nicuşor Constantinescu execută deja o pedeapsă de şapte ani şi patru luni de închisoar e, prin contopirea celor două condamnări definitive primite, una de cinci ani în dosarul Centrului Militar Zonal şi alta tot de cinci ani, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia