Tribuna
Jidvei
Legea sistemului unic de pensii, atacată la CCR

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat ieri la Craiova că social-democraţii vor ataca legea sistemului unic de pensii la Curtea Constituţională, pe motiv că femeile sunt discriminate, anunţă Agerpres.
„Mai e un aspect pe care îl vom ataca la Curtea Constituţională: s-a aprobat deja ca 63 de ani să fie vârsta de pensionare la femei şi 65 de ani la bărbaţi, însă nu s-a modificat şi stagiul de cotizare”, a afirmat Vasilescu, într-o conferinţă de presă.
Ea a arătat că, practic, femeile care vor ieşi la vârsta legală de pensionare de 63 de ani vor avea o pensie mult mai mică decât cea a bărbaţilor. „Este vorba despre o discriminare şi am hotărât să facem o discriminare pozitivă în cazul femeilor pe considerentul că sunt mame şi că oricum muncesc de două ori mai mult decât bărbaţii, dar nu înseamnă să mergem şi pe o discriminare negativă care înseamnă că femeile, deşi au o vârstă de pensionare care este aproape similară cu cea a bărbaţilor, vor avea o pensie mai mică”, a mai spus Vasilescu.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia