Tribuna
Legea Educaţiei, adoptată de Guvern
Legea Educaţiei, adoptată de Guvern

Proiectul legii Educaţiei a fost adoptat de Guevrn, ieri, în şedinţă extraordinară. Executivul  a solicitat dezbaterea legii în regim de urgenţă, astfel încât să treacă de Parlament până la sfârşitul acestei sesiuni pentru a intra în vigoare în anul şcolar 2010-2011, informează Agerpres
Proiectul legii Educaţiei a fost depus la Parlament. Conducerea Camerei Deputaţilor a decis ca proiectul Legii educaţiei să fie adoptat până pe 26 mai, a declarat secretarul Camerei Dumitru Pardău. Astfel, Biroul permanent a hotărât ca acest proiect să fie introdus în procedură de urgenţă pe ordinea de zi a Comisiei de învăţâmânt, stabilind ca amendamentele la acesta să poată fi depuse până pe 19 aprilie, iar raportul final până la 26 aprilie. Data la care se îndeplineşte termenul pentru dezbatere, conform Regulamentului, este 26 mai.
Printre noutăţile aduse de lege, se numără o programă şcloară mai „aerisită”, evaluări periodice, competenţe în locul acumulării de informaţii, includerea clasei a IX-a în gimnaziu, susţinere financiară pentru elevii săraci în perioada liceului. La fel, părinţii vor trebui să plătească amenzi în cazul în care copiii absentează de la cursuri şi vor juca un rol mai important în sistem, ei având o pondere de 50% în consiliile de administraţie ale şcolilor.
"Proiectul Legii Educaţiei a fost construit în ideea stabilităţii. Sistemul are nevoie de stabilitate, de un cadru coerent şi aceştia au fost principalii piloni pe care am construit această lege. Apoi ne-am gândit la coerenţa sistemului educaţional, la predictibilitatea lui şi la sustenabilitatea sa. Această lege este pentru copii, pentru părinţi, pentru profesori şi în mare pentru societatea românească din viitor", a spus ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, citat de Mediafax.
În replică, liderii sindicatelor din învăţământ vor declanşa un referendum în rândul tuturor membrilor de sindicat cu privire la corectitudinea proiectului de Lege a educaţiei, pe care Executivul a adoptat-o, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea.
Angajaţii din învăţământ consideră că actualul proiect de lege, în forma aprobată de Guvern, aduce prejudicii sistemului şi cadrelor didactice.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA