Tribuna
PNL
Korodi: Bugetul MAE pentru infrastructură ar trebui să fie mai mare

Preşedintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor, Attila Korodi, a declarat, ieri, că Ministerul Afacerilor Externe ar trebui să beneficieze de un buget mai mare pentru infrastructură, informează Agerpres. "Vom solicita Guvernului ca bugetul care înseamnă infrastructură să fie mai mare, să fie semnificativ, pentru că altfel vom ajunge în momente dificile cum au am fost şi anul acesta", a spus Attila Korodi, în cadrul reuniunii anuale a diplomaţiei române. Acesta a explicat că bugetul MAE faţă de bugetul Ministerului Transporturilor sau Ministerului Agriculturii este "aproape infim, nici nu se observă", însă a subliniat rolul pe care îl poate avea MAE în perspectiva economică a României atât în Europa, cât şi în alte zone. "Producţia este cea care poate să ne scoată din impas şi producţia înseamnă export", a afirmat Korodi.
În acest context, preşedintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor a subliniat necesitatea orientării României către pieţele emergente, care, din punctul său de vedere, sunt compatibile cu câteva domenii în care ţara noastră a reuşit "să se pună pe picioare şi să găsească produse de nişă, servicii de nişă - IT, infrastructură de transport special, antreprenoriat".
Deputatul a transmis, totodată, o solicitare către diplomaţii prezenţi la reuniune ca anual, când trimit raportul de activitate Ministerului de Externe, acesta să fie trimis şi comisiilor de politică externă din Parlament. "Numai aşa putem să avem o relaţie profesională bună şi o înţelegere cu ceea ce vă confruntaţi", a spus Korodi.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia