Tribuna
Klaus Iohannis va participa la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles
Klaus Iohannis va participa la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles
© presidency.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa, începând cu 20 februarie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles - Belgia.

Subiectul aflat pe agenda de discuţii este cel referitor la Cadrul Financiar Multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027. Obiectivul reuniunii este obţinerea unui acord între statele membre privind viitorul buget al Uniunii, pe baza propunerii prezentate la data de 14 februarie a.c. de către Preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Adimistraţia Prezidenţială anunţă că, în cadrul reuniunii, preşedintele Iohannis va sublinia disponibilitatea României de a contribui la avansarea negocierilor pentru ajungerea, cât mai curând posibil, la un acord cu privire la viitorul buget european.
"Preşedintele României va prezenta aspectele de interes prioritar pentru ţara noastră în raport cu viitorul buget al Uniunii. Astfel, Preşedintele Klaus Iohannis va reafirma susţinerea României pentru un buget ambiţios, preferabil la nivelul propus de Comisia Europeană, având în vedere că au fost adăugate noi obiective, mai ambiţioase.
Totodată, Preşedintele României va pleda în continuare pentru asigurarea unei finanţări corespunzătoare pentru Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună, subliniind că ţara noastră trebuie să beneficieze de alocări substanţiale pentru aceste două politici, ca instrumente menite să reducă decalajele de dezvoltare între statele membre.
De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis va susţine importanţa asigurării unor condiţii de implementare flexibile şi simplificate, care să permită beneficiarilor un acces cât mai facil la fondurile europene", se precizează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Marţi, 18 februarie, Klaus Iohannis, l-a primit pe ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Slovace, Miroslav Lajčák, cu ocazia vizitei pe care acesta o efectuează în România. Discuţiile cu ministrul slovac au vizat consolidarea cooperării bilaterale dintre cele două ţări, precum şi agenda europeană şi regională.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia