Tribuna
Klaus Iohannis cere Parlamentului şedinţă extraordinară privind alegerea primarilor în două tururi
Klaus Iohannis cere Parlamentului şedinţă extraordinară privind alegerea primarilor în două tururi
© presidency.ro

Joi seara, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, după ce Guvernul a anunţat că îşi va asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi, că imediat ce proiectul de lege va fi trimis la Parlament îi va cere acestuia să se reunească într-o şedinţă extraordinară pentru adoptarea legii, anunţă presidency.ro.
"Astăzi Guvernul a decis să îşi angajeze răspunderea pe modificarea Legii alegerilor primarilor. În speţă, se doreşte revenirea la alegerea în două tururi, care este absolut corectă, democratică şi normală. Este o alegere foarte potrivită pe care a făcut-o Guvernul şi îi sprijin total în acest demers. Este, după părerea mea, am spus-o de multe ori, dar îmi face plăcere să o spun şi astăzi. Este, după părerea mea, calea corectă de alegere a unui primar în două tururi, în aşa fel încât cel puţin jumătate plus unul din alegătorii din comunitate să aleagă persoana care va fi primar. În acest sens, îi încurajez să meargă mai departe şi pot să vă spun chiar mai mult. Astăzi s-a decis în Guvern că se va angaja răspunderea. În foarte puţin timp documentul va fi trimis la Parlament şi, imediat ce documentul va ajunge la Parlament, eu voi cere Parlamentului să se întrunească într-o sesiune extraordinară pentru a discuta această nouă lege pentru care îşi angajează răspunderea Guvernul", a spius Iohannis.
Întrebat referitor la alegerea şi a preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi, Iohannis a precizat că "Guvernul şi-a angajat sau îşi angajează răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. După părerea mea, este adevărat că trebuie să se revină şi la alegerea Preşedintelui Consiliului Judeţean din rândul consilierilor judeţeni şi nu prin alegere directă. Cu siguranţă există o gândire la nivel de Guvern şi cu siguranţă, la momentul potrivit, Guvernul vă va spune cum vede lucrurile".

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia