Tribuna
Judecător suspendat

Un judecător american din Philadelphia a fost suspendat pentru trei luni pentru că a emis, fără bază legală, un ordin de restricţie drept favoare pentru un diplomat român ce era îngrijorat de comportamentul unei persoane cu care fiica lui se vedea, informează publicaţia Columbia Missourian, citată de Mediafax.
Judecătorul James DeLeon a fost pus şi sub supravegherea statului, până la expirarea mandatului său, în 2012.
DeLeon a fost acuzat că a emis, în 2005, un ordin de restricţie pentru proprietarul francez al unei tabere de vară pentru elevi, care ar fi avut un "contact verbal nedorit" cu fiica adolescentă a lui George P. Sfedu, consul român în oraşul Philadelphia.
Magistratul i-a spus francezului Lee Corley că nu are voie să se apropie de fată şi că, dacă încalcă decizia, va fi arestat. Corley a angajat un avocat pentru a ataca ordinul, însă DeLeon l-a ţinut în aşteptare cinci luni.
Judecătorul a recunoscut că a făcut un lucru "extrem de stupid", iar Curtea Judicială Disciplinară a renunţat la cea mai gravă acuzaţie împotriva lui - de pătare a reputaţiei unui oficiu judicial prin comportament neconstituţional. Dacă ar fi fost găsit vinovat de această acuzaţie, DeLeon ar fi fost exclus din barou şi i s-ar fi refuzat dreptul la pensie.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA