Tribuna
PNL
Iohannis le-a spus de Mărţişor femeilor despre "economia verde"
Iohannis le-a spus de Mărţişor femeilor despre
© presidency.ro

"Degradarea mediului, schimbările climatice, pierderea biodiversității sunt provocări majore, care reclamă din ce în ce mai multă atenție la nivelul societății. Avem nevoie de implicarea femeilor în politicile de sustenabilitate, în educația și cercetarea pentru mediu și climă, precum și în economia verde, toate acestea având mize din ce în ce mai mari pentru bunăstarea noastră", a spus preşedintele Klaus Iohannis, în alocuțiunea susținută la evenimentul "Femei în sustenabilitate".

"Un risc pentru România și întreaga lume îl constituie perspectiva unei tranziții dezordonate către o economie durabilă, cu emisii reduse de carbon. Măsurile pentru a reduce riscul unei astfel de tranziții includ alinierea programelor de studii și reconversie profesională cu cererea de pe piața muncii, precum și pregătirea administrației pentru a participa la elaborarea de politici publice verzi. Formarea adecvată a resursei umane pentru a susține tranziția climatică este esențială, iar în acest sens femeile pot juca un rol crucial ca mentori și cadre didactice", a mai spus Iohannis.
"Nu putem cere implicare fără a ne asigura însă că există un cadru adecvat pentru participarea femeilor la promovarea sustenabilității și la tranziția climatică. Acest cadru trebuie să ofere tratament egal indiferent de gen, recompensă financiară similară și oportunități egale de a ocupa funcții de conducere și demnități legate de protecția mediului, economia verde sau limitarea schimbărilor climatice. O atenție deosebită trebuie să se îndrepte spre sprijinirea și încurajarea tinerelor în a-și asuma roluri active în aceste domenii, începând cu accesul la o educație adecvată, inclusiv în domenii tehnice și științifice, importante pentru tranziția verde", a mai spus preşedintele.


comentarii
2 comentarii

Le-a zis-o verde-n față !!
02.03.2023 14:39
Prin anii 1960 - 1970 se vorbea foarte mult de epuizarea rezervelor de combustibil fosil ! Problemă într-adevăr, foarte reală . Și îngrijorătoare.
Dar economia mondială nu a reacționat ; atunci, s-a trecut la amenințarea cu ,,încălzirea globală , !!
Scopul este acela de a impulsiona trecerea la surse de energie regenerabile, deci...inepuizabile .
Sile
02.03.2023 14:46
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica