Tribuna
Iohannis despre creşterea alocaţiilor: "...probabil nu se va aplica imediat"
Iohannis despre creşterea alocaţiilor:
© presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, fiind întrebat de un jurnalist, dacă au existat discuţii sau va fi o ordonanţă de urgenţă referitoare la dublarea alocaţiilor pentru copii, că "Guvernul îşi face ultimele calcule" dar că şi el, şi Guvernul doresc creşterea acestora.

"Partea mea a fost de a analiza legea şi de a decide promulgarea sau nepromulgarea. Legea este în regulă, drept pentru care am promulgat-o. Guvernul îşi doreşte creşterea alocaţiilor. Problema care trebuie acum rezolvată este una care ţine de bugetul naţional, care a fost aprobat înainte să se aprobe această lege care măreşte alocaţiile şi sunt convins că Guvernul va găsi soluţia cea mai bună. Probabil nu se poate aplica imediat, dar în câteva luni de zile Guvernul va găsi resursele", a spus Iohannis, citat de presidency.ro.
Despre banii care ar trebui alocaţi pentru acest demers, Iohannis a spus că se doreşte a se găsi resursele necesare şi că, dacă se vor tăia pensiile speciale, "atunci va apărea un disponibil bugetar care poate fi, de exemplu, folosit pentru alocaţii. Dar acesta este un calcul pe care trebuie să îl facă Guvernul şi îi las pe dumnealor să vină cu aceste precizări."

Iohannis a mai precizat că, în foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi şi că nu a renunţat la ideea alegerilor anticipate. "Pot să vă spun că am o variantă preferată, care se numeşte alegeri anticipate. (...) Alegerile anticipate se impun dintr-un motiv foarte clar şi foarte simplu. Am avut în 2019 alegeri europarlamentare, care au fost câştigate net de PNL şi pierdute de PSD. Am avut alegeri prezidenţiale, care au fost net câştigate de mine, ca reprezentant sau candidat al Partidului Naţional Liberal, şi au fost clar pierdute de PSD. (...) Am câştigat europarlamentarele, am câştigat prezidenţialele, însă în Parlament sunt tot aceeaşi parlamentari care au fost aleşi în 2016, şi PSD are un număr foarte mare de parlamentari şi PSD nu doreşte să lase puterea din mână. Și atunci este natural, în această situaţie, în care românii îşi doresc o schimbare, au spus-o la fiecare alegere, să purcedem cât mai repede la alegeri parlamentare. (...) Acum, sigur, auzim tot felul de retorici, şi de la PSD, şi de la alte partide, fiecare vine cu sfaturi aşa cum crede că trebuie să fie făcută politica. Dar eu vă spun foarte clar – semnalele date de români sunt evidente şi alegerile trebuie făcute cu cât mai repede, cu atât mai bine".

comentarii
1 comentarii

Sa va vedem -- O sa va felicit daca-- taiati pensiile speciale,---- sa definitivati legea -- ori salar -ori pensie--- (aici ma refer la cei ce se pensioneaza la 40-45- ani.)-- Sa taiati din salariile nesimtite -- Nu e necesar sa mariti alocatiile - lasati familia sa se ocupe de copii-- se exclude -- handicapatii mintali sau fizic-- Bani sa-i folositi la -- sosele, trenuri,scoli si spitale-- nu irositi banii celor ce muncesc ,pentru bautura - trimitetii capusele la munca ---nu aduceti oameni din strainatate.-- Nu ruinati de tot tara ,care e aproape pe butuci
mike-
16.01.2020 22:15
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia