Tribuna
Iohannis către medici: "Sunteți linia de apărare a populației"
Iohannis către medici:
© presidency.ro

"A fost nevoie de o măsură de carantinare pentru municipiul Suceava și comunele care înconjoară municipiul Suceava. Această măsură a fost luată la timp, a fost necesară, decizia autorităților este cea corectă. Dar, dragi suceveni, nu sunteți singuri! Suntem cu toții, în gând, alături de voi. Vom avea grijă ca tot ce este necesar pentru municipiul Suceava și comunele din jur să și ajungă acolo" a spus preşedintele Klaus Iohannis, la finalul ședinței de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

Preşedintele a cerut sucevenilor să restpecte normele de deplasare, de igienă, şi de distanțare socială. "Nu ieșiți din casă decât atunci când este absolut necesar. Când vă întâlniți cu alte persoane, evitați orice contact fizic, nu vă dați mâna, nu vă îmbrățișați! Aceste măsuri sunt necesare pentru a vă proteja și pentru a îngrădi răspândirea virusului. Nu uitați, suntem alături de voi!", a spus Iohannis,

Şeful statului a făcut referire şi la medici, cărora le-a spus că sunt "în prima linie". "...Sunteți linia de apărare a populației împotriva acestei epidemii. Știu că nu este simplu și știm cu toții că, din păcate, vor veni zile și mai grele, dar avem încredere în voi! Iar noi, autoritățile, politicienii, vom face tot ce este necesar, vom face tot ce putem, pentru a vă asigura materialele de care aveți nevoie, pentru a asigura materialele de protecție de care aveți nevoie", a spus preşedintele Iohannis.
Alte subiecte discutate în şedinţă au fost măsurile de protecție socială care se impun în aceasta perioadă, plățile pentru șomaj tehnic care trebuie să vina la timp, plățile pentru șomaj care trebuie efectuate la timp, alte măsuri care se impun în cămine pentru bătrâni în diferitele situații.

La ședința de evaluareau participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul Sănătății Nelu Tătaru, ministrul Muncii Violeta Alexandru și şeful DSU Raed Arafat.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
serviciul public

Q House

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA