Tribuna
Investiţiile, crearea de noi locuri de muncă şi Sănătatea priorităţile rectificării bugetare
Investiţiile, crearea de noi locuri de muncă şi Sănătatea priorităţile rectificării bugetare

Rectificarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor de stat pe anul 2011 au figurat pe agenda de lucru a şedinţei de guvern de ieri, a informat Biroul de presă al Executivului, citat de Agerpres. În aceeaşi şedinţă de guvern s-au mai discutat unele proiecte de hotărâre privind modificări la normele de aplicare ale legii privind venitul minim garantat, a celei privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice şi a celei privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea liniei de cale ferată Braşov-Simeria.
Premierul Emil Boc spunea săptămâna trecută la Agigea că la rectificarea bugetară din această lună prioritară va fi finanţarea investiţiilor. "Ministerul Transporturilor va fi unul dintre ministerele ce vor primi bani în plus la rectificarea bugetară. Obiectivul nostru este să susţinem lucrările de investiţii iar Ministerul Transporturilor este în atenţia noastră în special pentru că, pe de o parte ne ajută la creşterea economică, iar pe de altă parte a demonstrat că face treabă şi îşi respectă angajamentele. De aceea, la rectificarea bugetară pe care o vom avea la începutul lunii august, vom pune prioritate pe investiţii şi pe acordare de resurse suplimentare, la acest capitol în primul rând", a spus Boc în 29 iulie. Şeful Executivului a mai menţionat că România se îndreaptă spre al treilea trimestru consecutiv de creştere economică, acest lucru urmând să fie resimţit şi în bugetele personale ale românilor, în anul 2012. "România are toate şansele să aibă trei trimestre consecutive de creştere economică, dacă statistica va confirma datele pe care noi le avem la Ministerul Finanţelor. Adică au fost trimestrul IV 2010, trimestrul I şi trimestrul II 2011 dar datele oficiale le vom avea la finalul lunii august. Acum, suntem în trimestrul III al anului 2011, care este trimestrul de vârf al investiţiilor, în orice an, şi dacă tendinţele de creştere economică se confirmă putem să ne uităm cu mai mult optimism spre anul 2012", a afirmat Emil Boc.
Premierul a ţinut totuşi să sublinieze că "nu e timp de şampanie. Trebuie să nu facem paşi înapoi pe linia reformelor şi să nu cădem în patima populismului. A face reformă înseamnă a avea investiţii şi locuri de muncă. Dacă acestea există, vor fi bani şi pentru pensii", a conchis Emil Boc.
Totodată, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor Publice a spus la rândul său, la începutul acestei săptămâni că principalele obiective ale rectificării bugetare sunt bani pentru investiţii, pentru crearea de locuri de muncă şi plata arieratelor din sănătate.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia