Tribuna
Pe 8 aprilie
Întâlnire Băsescu – Obama la Praga

Preşedintele României, Traian Băsescu îl va întâlni, pe 8 aprilie, la Praga, pe omologul său american Barack Obama, în cadrul unei ceremonii de semnare a noului tratat START, la care vor participa şi alţi oficiali europeni, informează Agerpres.
Preşedintele american este aşteptat în capitala cehă, pentru semnarea unui nou tratat cu Rusia, privind reducerea armelor nucleare. Obama va reveni la Praga la un an de la discursul său privind combaterea proliferării nucleare, ce a pus bazele noului tratat START.
Semnarea unui nou tratat START este privită şi ca o încercare a lui Obama de a îmbunătăţi relaţiile cu Rusia, relaţii ce s-au degradat în timpul mandatului Bush.
Obama va discuta cu preşedintele român Traian Băsescu şi cu premierii Poloniei şi Ungariei, Donald Tusk şi Gordon Bajnai şi s-ar putea întâlni cu lideri din Bulgaria, Croaţia, Cehia, Slovacia, Slovenia şi statele baltice, potrivit sursei, titrează Mediafax.
Întrevederea dintre Băsescu şi Obama are loc la câteva zile după ce Consiliul Suprem de Apărare al Ţării a aprobat achiziţionarea de către Ministerul Apărării a 24 de avioane americane F16 la mâna a doua, pe care va plăti aproximativ 1,3 miliarde USD. La fel, în urmă cu două luni, CSAT a aprobat amplasarea pe teritoriul României a unor elemente ale scutului american anti-rachetă, decizie care a stârnit nemulţumiri la Moscova.
Acordul START II va fi semnat la Praga, de către preşedintele american, Barack Obama, şi cel rus, Dmitri Medvedev. Acordul este menit să limiteze numărul de focoase nucleare la câte 1.500 de ambele părţi, Precedentul acord START fusese semnat în 1991.comentarii
1 comentarii

fara mine?
ilie
03.04.2010 22:58
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia