Tribuna
Înmatriculări ilegale de 2.000 şi 3.000 de euro pentru o maşină de lux
Înmatriculări ilegale de 2.000 şi 3.000 de euro pentru o maşină de lux

Funcţionarii care înmatriculau ilegal maşini de lux luau între 2.000 şi 3.000 de euro pentru înmatricularea unui autoturism, au arătat anchetatorii în cazul înmatriculărilor ilegale de maşini, citaţi de Mediafax. Ieri erau astfel cercetaţi un agent de la Direcţia Înmatriculări, doi de la Poliţia Capitalei şi trei de la RAR, ancheta în acest caz, care este coordonată de Parchetul Capitalei, fiind declanşată în urma unei sesizări a DGA, din luna mai. În urma acestei sesizări s-a descoperit că un agent de la Direcţia de Înmatriculări şi Permise Auto se ocupa cu înmatriculări false şi falsificări de acte, după cum au arătat reprezentanţi ai DGA. Ancheta a arătat că, până în prezent au fost înmatriculate fraudulos minim 25 de maşini care proveneau din Bulgaria, Serbia, Spania, Croaţia, Germania şi România, fiind vorba despre mărci precum BMW, Mercedes şi Volkswagen. Potrivit reprezentanţilor DGA, pejudicul stabilit până în prezent este de 200.000 de euro, dar este posibil ca valoarea acestuia să crească.
Mai multe servicii de înmatriculări şi permise auto din Capitală şi locuinţe au fost percheziţionate ieri, cu scopul de destructurare a unei reţele de hoţi de maşini care, cu ajutorul funcţionarilor publici, înmatriculau vehiculele furate. Echipaje ale DGA şi ale Jandarmeriei au efectuat astfel, 44 de percheziţii. Pe lângă descinderile din Bucureşti, astfel de acţiuni au mai avut loc şi în judeţele Ilfov, Constanţa, Giurgiu şi Suceava, anchetatorii urmând să pună în aplicare 50 de mandate de aducere.
36 de persoane, printre care şi angajaţi ai Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Bucureşti şi ai Registrului Auto Român, au fost puse sub învinuire începând cu 1 august de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care instrumentează cazul. Acuzaţiile formulate de procurori sunt dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, uz de fals, tăinuire, favorizarea infractorului, divulgarea unor informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis sau cu permisul anulat.
Ancheta a fost derulată cu sprijinul DGIPI şi SRI, precum şi cu cel al forţelor special ale Jandarmeriei Române, reprezentanţi ai DGA arătând că printre acuzaţi se numără şi fostul portar de la Dinamo, Cristian Munteanu. Alături de el, în vizorul procurorilor a intrat şi mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu. Cei doi sunt cercetaţi pentru înşelăciune, fals în declaraţii, instigare la fals intelectual şi tăinuire.
Cristi Munteanu este cercetat în libertate, pentru tăinuire, cu interdicţie de a părăsi localitatea, măsură dispusă de către procurorul de caz.comentarii
2 comentarii

nimic nou,activitate normala
dan
04.08.2011 05:56
Aceste inmatriculari se faceau datorita nesimntitului de bozgor care nu da o lege europeana cu privire la masinile aduse din import,ne tot minte si amana de fapt ca si basescu.
cabuta
04.08.2011 09:27
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia