Tribuna
INFO

Boc: Monopolul utilizării forţei aparţine statului
    
Monopolul utilizării forţei, într-un stat de drept, aparţine statului, cu respectarea legii, a declarat, ieri, premierul Emil Boc, la ceremonia prilejuită de împlinire a 160 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, informează Agerpresa.
În context, premierul le-a cerut jandarmilor să rămână în continuare în slujba cetăţenilor şi a legii. "În condiţiile în care într-un stat de drept monopolul utilizării forţei aparţine statului (...), dar nu oricum şi discreţionar, ci doar în baza legii, vă solicit şi vă doresc în continuare să rămâneţi ataşaţi acestor doi stăpâni fundamentali în democraţie: cetăţeanul şi legea", le-a spus Boc jandarmilor.
El s-a declarat emoţionat şi i-a felicitat pe jandarmi pentru distincţia Uniunii Europene EULEX, pentru activitatea desfăşurată în Kosovo.
Jandarmeria Română aniversează astăzi 160 de ani de la înfiinţare.


PSD cere demisia guvernanţilor

Departamentul de Sănătate şi Familie al PSD a solicitat, ieri, demisia actualilor guvernanţi, criticând majorarea preţurilor la medicamente, informează Agerpres.
"Guvernanţii spun că scumpirea va fi mică, 6-7%, în realitate, Dumnezeu ştie cât vom scoate în viitor din buzunare. Ceea ce este interesant de aflat de către populaţia României este că, deşi noi ştiam din campania electorală încheiată nu demult că important este omul, persoana, votantul, iată că miniştrii de dreapta instalaţi sunt interesaţi mai mult de modul în care supravieţuiesc firmele de medicamente şi care ar trebui să-şi revină după şocurile crizei", se susţine într-un comunicat de presă al social-democraţilor.
PSD critică politica în domeniul Sănătăţii a actualului Guvern. Ceea ce pare într-adevăr o păcăleală este că sănătatea e o prioritate naţională, iar decidenţii îi privesc pe medici şi personalul medical ca pe nişte oameni slab pregătiţi, fără discernământ şi care sunt de vină pentru tot ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar", se mai arată în comunicatul PSD.

Udrea nu va candida la Preşedinţie

Elena Udrea, ministrul Dezvoltării şi Turismului, a declarat, pentru Gândul, că este prematur să de discute despre candidatura sa la Preşedinţie, şi că, în 2014, candidatul la această funcţie va fi pedelistul cel mai bine clasat în sondaje. Ea a aprecat că, în acest moment, Liviu Negoiţă, primarul Sectorului 3, ar fi „o variantă de luat în calcul”, alături de premierul Emil Boc, ultimul doar în cazul în care partidul va constata că nu a ieşit "erodat" din criză şi din guvernare.
Solicitată să precizeze dacă s-ar simţi pregătită pentru o asemenea funcţie, ministrul a declarat "Nu, categoric, nu” şi că în acest moment nu este pregătită pentru funcţia de preşedinte al statului.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia