Tribuna
INFO

Patriciu audiat în dosarul Rompetrol
    
Pe 9 decembrie este programată la Tribunalul Bucureşti o nouă audiere a omului de afaceri Dinu Patriciu, în dosarul Rompetrol. Judecătorii au fost nevoiţi să amâne procesul, la 13 noiembrie, deoarece Parchetul General nu a depus la dosar mai multe documente solicitate de avocaţi, informează Agerpres.
La termenul din 20 august, Dinu Patriciu nu a putut fi audiat de instanţă deoarece avocatul unuia dintre inculpaţi, Victor Eros, nu s-a prezentat în sala de judecată, fiind plecat în străinătate.
La 8 septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea a şapte infracţiuni: delapidare, spălare de bani, asociere la săvârşirea de infracţiuni, manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare, dezvăluire de informaţii privilegiate, spălare de bani şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.


Boc: Nu trebuie grăbită adoptarea bugetului

Preşedintele Partidului Democrat-Liberal, premierul în exerciţiu Emil Boc, a declarat că nu trebuie grăbită adoptarea bugetului de stat pe 2010, informează Agerpres.
"Eu cred că e bine să aşteptăm câteva momente să vedem care majoritate îşi asumă răspunderea pentru acest buget, pentru că bugetul trebuie să fie însoţit de nişte măsuri cu respectarea acelor lucruri care sunt trecute acolo", a spus Emil Boc.
El este de părere că bugetul va îmbrăca forma oficială în câteva zile, adăugând că reprezentanţii FMI vor reveni când România va avea un guvern stabil.

Spania: independenţa Kosovo nu e legală

Spania a susţinut ieri la Curtea Internaţională de Justiţie că, potrivit dreptului internaţional, declararea în mod unilateral a independenţei provinciei sârbe Kosovo în februarie 2008 este ilegală. informează agenţia spaniolă de presă EFE, citată de Agerpres.
Spania este convinsă că declararea în mod unilateral a independenţei Kosovo “nu este în concordanţă cu dreptul internaţional, nici cu principiul suveranităţii şi integrităţii teritorială a Serbiei”, a spus Concepcion Escobar Hernandez, consilier în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
Spania a argumental că, declarându-şi independenţa, Kosovo “şi-a asumat competenţe” care corespundeau Consiliului de Securitate al ONU, apreciind că acest organism şi nu 'instituţiile provizorii' de guvernare de la Pristina trebuie să “decidă în legătură cu statutul politic final” al provinciei.
Madridul a argumentat de asemenea că “liniştea Consiliului de Securitate” faţă de declaraţia de independenţă “nu poate fi văzută ca o formă de acceptare” de către acest organism al ONU, ci mai degrabă ca un “efect al lipsei de consens” din cadrul organizaţiei.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica