Tribuna
PNL
INFO:

Cinci judecători pentru BEC

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a desemnat ieri, cinci judecători pentru a face parte din Biroul Electoral Central (BEC), informează Mediafax. Aceştia sunt Hermina Ana Iancu, de la Secţia penală, Gheorghiţa Luţac, de la Secţia de contencios administrativ şi Fiscal, Georgeta Teodorescu, Maura Olaru de la Secţia comercială şi Dănuţ Cornoiu de la Secţia Civilă. Totodată, unul dintre cei cinci judecători va fi numit preşedintele Biroului Electoral Central.

Nicolae Pleşiţă a fost înmormântat

Fostul şef al Departamentul de Informaţii Externe (DIE), generalul de Securitate Nicolae Pleşiţă a fost înmormântat ieri la Curtea de Argeş, informează Realitatea TV. La slujba de înmormântare au participat în jur de 50 de persoane, printre care s-au numărat foşti colegi din structurile de Securitate din perioada comunistă. Cu toate acestea, ofiţeri SRI au restricţionat accesul în biserică, cei care şi-au luat rămas bun de la Nicolae Pleşiţă fiind rudele apropiate şi foştii colegi din Cluj, Râmnicu Vâlcea sau Piteşti. La înmormântare a participat şi generalul Gheorghe Andreescu, fost şef al Inspectoratul Judeţean Vâlcea al Securităţii Statului, foştii subalterni de la Cluj Napoca trimiţând o coroană funerară. Restricţionare accesului la mormântul fostului general a fost motivată de ofiţerii SRI, ca fiind dorinţa familiei. Generalul de Securitate Nicolae Pleşiţă a murit luni într-un spital din Bucureşti, în urma unor afecţiuni cronice.

Ecologia ar putea deveni materie

Ecologia ar putea deveni materie facultativă în şcolile din România, informează Realitatea TV, dacă Ministerul Mediului va reuşi să-l convingă pe cel al Educaţiei despre necesitatea introducerii în şcoli a unei astfel de materii. Potrivit lui Mihail Fâcă, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), s-a luat în discuţie şi ideea de a introduce în aria curriculară o materie, care să-i conştientizeze pe copii asupra problemelor ecologice. Conform declaraţiei lui Fâcă, ecologia ar trebui să facă parte din educaţia pentru viaţă. Preşedintele ANPM a participat astăzi la Bistriţa, la o serie de acţiuni din campania "Ofensiva verde continuă".
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia