Tribuna
Sevis
INFO

Poliţia porneşte acţiunea anti-artificii

Poliţia Română a declanşat acţiunea naţională intitulată generic "Foc de artificii 2008", pentru prevenirea şi combaterea incidentelor ce pot apărea în urma deţinerii, comercializării şi folosirii ilegale a materialelor pirotehnice, în perioada sărbătorilor de iarnă, anunţă Agerpres.
Şeful Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Pirotehnice din cadrul Poliţiei Române, comisar şef Nicolae Marinescu, a declarat că acţiunea a fost lansată la mijlocul lunii noiembrie, iar cei care vor fi depistaţi cu astfel de materiale, cu excepţia obiectelor a căror masă de amestec pirotehnic nu depăşeşte trei grame, riscă închisoarea de la trei luni la un an. Excepţie fac minorii, care nu pot fi traşi la răspundere penală, în locul lor fiind amendaţi părinţii.
Acţiunea, la care participă peste 400 de poliţişti, poliţiştii comunitari, împreună cu Poliţia de Frontieră, a fost declanşată la 15 noiembrie, pentru gestionarea materialelor pirotehnice care intră în ţară, verificarea societăţilor comerciale care deţin astfel de materiale, activităţi ce vor fi urmate de intervenţii în pieţe sau pe stradă. Societăţile comerciale autorizate de Poliţie sunt singurele în măsură să comercializeze altor societăţi sau firmelor specializate în executarea focurilor de artificii obiecte a căror încărcătură pirotehnică este mai mare de 3 grame.

Taxă auto mărită pentru maşinile second-hand

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat ieri, citat de Agerpres, că Guvernul ar putea majora taxa auto pentru maşinile second hand.
''…S-ar putea să luăm în discuţie în şedinţa de Guvern majorarea taxei auto existente la vehiculele de ocazie'', a spus Tăriceanu.
În ceea ce priveşte eliminarea taxei de poluare pentru maşinile noi cu euro 4, Tăriceanu a spus că încă nu a primit un răspuns de la Comisia Europeană, dar a subliniat că acela nu va fi ''un răspuns de condiţionare'' referitoare la decizia Executivului de a suspenda pe o perioadă de un an această taxă.
''Nu este un răspuns de condiţionare, eu am făcut doar o informare'', a precizat premierul.
Guvernul anunţase suspendarea taxei auto de la 1 decembrie 2008 până la 31 decembrie 2009. Ulterior, premierul a declarat că măsura se va aplica de la 15 decembrie, după ce se va primi un răspuns de la Comisia Europeană.
Tăriceanu a arătat, în informarea transmisă CE, că decizia de suspendare are drept scop salvarea industriei de automobile de la noi şi păstrarea locurilor de muncă.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

Turul ciclist al Sibiului

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat de presa inchidere proiect

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia