Tribuna
INFO

Băsescu la Dacia, Oltchim şi Ford

Preşedintele Traian Băsescu doreşte eliminarea temporară a taxei de primă înmatriculare pentru maşinile noi. Propunerea se doreşte a fi o soluţie pentru salvarea industriei auto, grav afectată de criza mondială. Şeful statului a făcut publică propunerea în cadrul vizitei sale chiar la Dacia.
Ieri, preşedintele Traian Băsescu a mai vizitat compania Oltchim din Râmnicu Vâlcea, unde a purtat aproape două ore de discuţii cu conducerea societăţii, transmite Agerpres.
El spune că am discutat despre menţinerea în funcţiune a capacităţilor de producţie ale Oltchim, pentru a putea asigura continuitatea locurilor de muncă.
Apreciind că efectele crizei economice se vor manifesta în România la începutul anului viitor, Traian Băsescu a opinat că "soluţiile trebuie găsite acum, şi nu atunci, ca să nu fim puşi în situaţia să închidem Combinatul".
În acest sens, preşedintele a cerut conducerii Oltchim ca în maximum două zile să îi trimită un material documentar "care urmează să stea la baza discuţiilor cu viitorul guvern, care se va instala după alegeri".
Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, luni seara, la Fabrica de Automobile Ford din Craiova, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii conducerii Societăţii Ford România.

Obama promite închiderea închisorii Guantanamo

Preşedintele ales al SUA, Barack Obama, a reiterat promisiunea de a închide centrul de detenţie de la Guantanamo şi de a retrage trupele americane din Irak, informează Mediafax. Obama a mai dat asigurări că administraţia sa va încerca să evite o agravare a crizei economice.
Centrul de detenţie de la Guantanamo este considerat, pe plan internaţional,  un simbol al exceselor "războiului împotriva terorismului" condus de George W. Bush şi criticat de comunitatea internaţională.
Închisoarea de la Guantanamo a fost deschis la începutul lui 2002, la o baza navală americană Guantanamo Bay din Cuba, în prezent fiind aici internaţi  255 de deţinuţi faţă de 800 în trecut.
Referitor la războiul din Irak, Obama a anunţat că va respecta promisiunea electorală cum că imediat ce va prelua funcţia de preşedinte, va cere lansarea unui plan de retragere a trupelor. Din 2003, războiul din Irak a costat viaţa a 4.000 de militari americani.

Spectacole interzise de alegeri

Biroul Electoral Central a adoptat decizia care prevede că, în ziua alegerilor, în zona de protecţie a secţiilor de votare sunt interzise referendumurile, activităţile cultural-artistice şi sportive, sau difuzarea de materiale publicitare, informează Agerpres.
Conform deciziei, aceste activităţi sunt interzise pe întreaga perioadă a desfăşurării procesului de votare, care va începe la ora 7,00 şi se va încheia la ora 21,00. La cererea Asociaţiei Pro Democraţia, BEC a mai instituit obligaţia ca preşedinţii secţiilor de votare să sigileze ştampilele cu menţiunea "Votat" imediat după închiderea urnelor de vot.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia