Tribuna
PNL
In modificat genetic a ajuns pe piaţa europeană

Mai multe state din Uniunea Europeană, printre care şi România sunt nevoite să scoată de pe piaţă o serie de produse de panificaţie, informează Realitatea TV. Produsele au fost contaminate cu in modificat genetic importat din Canada, care este interzis în UE. Din acest motiv 11 ţări membre ale Uniunii Europene (Germania, Polonia, Elveţia, Belgia, Ungaria, Olanda, Portugalia, România, Luxemburg, Suedia şi Marea Britanie) trebuie să ia măsuri pentru a le scoate de pe piaţă.
Potrivit purtătorului de cuvânt pentru sănătate, Nina Papadoulaki, încă de la începutul lui septembrie au fost emise opt atenţionări prin sistemul european de alertă rapidă. Prin aceste atenţionări s-a încercat informarea statelor privind prezenţa inului modificat genetic, prima alertă venind din Germania, altele fiind emise de Marea Britanie şi Suedia. Nina Papadoulaki a declarat că transporturile spre UE dinspre Canada au fost oprite, de către statul canadian, pentru a fi verificate.
Potrivit organizaţiei Greenpeace, produsele afectate sunt pâinea cu in şi pâinea cu cereale, inul OMG FP, numit şi Triffid, provenit din Canada unde este autorizat pentru consum , fiind interzis în Uniunea Europeană încă din 2004.
comentarii
2 comentarii

nici nu stiti cate produse modificate genetic mancati
indica
01.10.2009 08:24
Pana si rahatul(turcesc)este modificat genetic.Oare aceste produse modificate genetic au influentat si gandirea si comportamentul politicienilor nostrii,care nu mai termina circul televizat in loc sa gaseasca solutii de iesire din criza.Glumesc,dar situatia-i groasa rau de tot.
dan capitan de plai
01.10.2009 11:45
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia