Tribuna
Grupul Şcolar Mârşa – reprezentat la manifestarea naţională "Noaptea de Sânziene la Muzeele Minovici”
Dan FRÂNCU
3336 vizualizari
Grupul Şcolar Mârşa – reprezentat la manifestarea naţională

Săptămâna trecută, doi reprezentanţi ai Grupului Şcolar Industrial de Construcţii Maşini Mârşa (elevul Alexandru Udrescu din clasa a VIII-a A şi profesorul îndrumător Iulia Ordean) au participat la un eveniment de renume organizat în capitala ţării, bucurându-se deplin de o seară magică, tandră, cu flori de sânziană, artă şi basme despre zâne şi belşug. Este vorba despre amplul eveniment cultural denumit “Noaptea de Sânziene la Muzeele Minovici”, organizat de Asociaţia Prietenii Muzeelor Minovici, un încântător periplu prin artă şi cultură, găzduit de frumoasa livadă de la Minovici.
“Programul dens, complex a impresionat publicul spectator, oferind o variată gamă de activităţi cu specific cultural-educativ.
Participarea reprezentanţilor Grupului Şcolar Mârşa la răsunătorul eveniment a fost asigurată de premierea eseului intitulat „Mâine este deja azi!”, care a obţinut Menţiune la Concursul de eseuri „Noaptea de sânziene în livada de la Minovici - Ediţia a V-a”, tema concursului fiind „Restaurator pentru o zi…pentru o viaţă”.
Am dat curs acestei excelente provocări, ghidând elevul şi conducându-i paşii înspre succes. Relevant este faptul că în concurs au fost înscrise 113 eseuri ale elevilor talentaţi din toată ţara, dintre care au fost selectate 9 eseuri câştigătoare, Grupul Şcolar Industrial de Construcţii Maşini Mîrşa, prin elevul Alexandru Udrescu, fiind singurul participant laureat din judeţul Sibiu.
Jurizarea eseurilor s-a realizat de către personalităţi de seamă ale culturii româneşti contemporane: doamna Ilinca Bernea -scriitoare, regizoare de teatru, doctor în filozofie, doamna Laura Grunberg -scriitoare, profesoară la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Bucureşti, domnul Ion Bogdan Lefter -critic literar, profesor universitar la Facultatea de Litere, Universitatea Bucureşti.
Premiul elevului mârşean a constat într-un MP3 player, 3 romane (prozatori români), un dvd soft educaţional cu lecţii interactive de chimie oferit de Intuitext şi o diplomă într-o superbă prezentare grafică.
Mulţumirile, deplina recunoştinţă şi apreciere a reprezentanţilor Grupului Şcolar Mîrşa se îndreaptă spre membrii juriului, spre membrii Asociaţiei Prietenii Muzeelor Minovici şi organizatorii evenimentului „Noaptea de Sânziene în livada de la Minovici”, pentru şansa unică acordată, pentru facilitarea participării la un moment cultural care înalţă, înnobilează sufleteşte.”, ne-a declarat, la întoarcerea de la Bucureşti, prof. Iulia Ordean.comentarii
8 comentarii

Felicitari pentru reusita , mult succes in toate activitatile!!!
Ileana si Teodor
27.06.2011 21:00
felicitări doamnei profesoare
dyamaria
27.06.2011 21:49
felicitări doamnei profesoare
dyamaria
27.06.2011 21:49
Va multumim din suflet! Sa aveti parte de multe realizari si impliniri, profesionale si nu numai!
Iulia
27.06.2011 22:41
Felicitari elevului, dar mai ales D-nei Profesoare care i-a indrumat si calauzit pasii spre succes! Oameni dedicati exista, sa-i cunoastem!
Gabriela
29.06.2011 12:36
Tot respectul si deplina noastra apreciere! Calde multumiri!
Iulia
29.06.2011 18:35
Maria Bebeşelea
29.06.2011 21:13
Rectificare nume
Maria Bebeselea
29.06.2011 21:16
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia