Tribuna
PNL
Geoană a făcut apel la negocieri pentru noul guvern
Geoană a făcut apel la negocieri pentru noul guvern

Preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, a lansat ieri o invitaţie la negocieri tuturor partidelor care au obţinut un scor peste pragul parlamentar, informează tot Agerpres.
El a subliniat că lansează această invitaţie în numele Alianţei PSD+PC, care a obţinut cel mai mare procent la alegeri. "Adresez o invitaţie tuturor liderilor de partide politice pentru o formulă (n.r. - de negocieri) care să poată da ţării un guvern cât mai rapid. Ţara este într-o stare de paralizie, mii de pensionari se calcă în picioare. Ţara este neguvernată. (...) În acest moment, trebuie să analizăm cu atenţie toate variantele, conform mandatului primit de la popor", a precizat Geoană, care a pledat pentru o majoritate stabilă în viitorul guvern.
Liderul social-democrat a adăugat că PSD se va întâlni, ulterior, cu preşedintele Traian Băsescu, discuţiile încadrându-se în cadrul constituirii viitoarei majorităţi guvernamentale.
Mircea Geoană a subliniat că mandatul cu care PSD se prezintă la negocieri se axează exclusiv pe protejarea locurilor de muncă şi a puterii de cumpărare, obiective principale ale programului de guvernare al Alianţei PSD+PC.


Liberalii vor garanţii

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ieri, citat de Mediafax, că liberalii vor negocia cu formaţiunea care oferă mai multe garanţii, şi că principalele condiţii ale PNL sunt legate de programul de guvernare şi de conducerea Executivului
"Partidul cu care vom negocia este partidul care este mai apropiat de programul nostru, care oferă mai multe garanţii şi care are oameni capabili", a declarat Orban, întrebat cu care dintre cele două partide vor începe liberalii negocierile.
El a precizat că singura garanţie pentru aplicarea programului de guvernare este deţinerea poziţiei de premier
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia