Tribuna
PNL
Fostul şef la CNAS, noul candidat la şefia CNAS. Anchetat de DNA pentru nereguli la ... sistemul informatic
Fostul şef la CNAS, noul candidat la şefia CNAS. Anchetat de DNA pentru nereguli la ... sistemul informatic

Ministrul Sănătăţii a înaintat propunerea pentru un nou preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Este  vorba de Vasile Ciurchea, iar nominalizarea survine după ce premierul Dăncilă anunţase luni seara că i-a cerut ministrului să facă o nominalizare pentru acest post, după scandalul provocat de blocarea sistemului cardului de sănătate.

Vasile Ciurchea a mai fost sef la CNAS, el demisionând în martie 2016 "din motive personale". Ciurchea era la conducerea CNAS din iunie 2014, fiind numit în funcţie prin decizie a premierului de atunci, Victor Ponta. El a mai fost preşedinte al CNAS şi din februarie 2007 până în ianuarie 2009.

Vasile Ciurchea a fost în vizorul DNA pentru nereguli... la licitaţiile pentru cardul de sănătate, incluse în Sistemul Unic Informatizat. Astfel, CNAS era acuzat că, între 2007 şi 2009, a încheiat mai multe acte adiţionale la un contract de informatizare a instituţiei, cu SC HP Romania, prin care au fost achiziţionate servicii suplimentare de asistenţă tehnică şi instruire pentru Sistemul Informatic Unic Integrat şi pentru softul care asigură planificarea resurselor (ERP) la preţuri supraevaluate, de la 760 la 804 euro/zi-om.

comentarii
1 comentarii

800EUR in Romania e salariu mediu PENTRU O LUNA.
Ce magar!
dacu
24.07.2019 07:17
Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia

Publica anunturi