Tribuna
FMI - de acord cu rediscutarea memorandumului

Fondul Monetar Internaţional a anunţat că este de acord cu modificarea memorandumului convenit cu Guvernul, informează Realitatea TV, citând surse NewsIn. Totuşi, această rediscutare este condiţionată de încadrarea în ţinta de deficit bugetar de 6,8%, a declarat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor.
Reprezentanţii Fondului au răspuns patronatelor printr-o scrisoare în care spun că memorandumul convenit cu Guvernul poate fi modificat printr-o înţelegere cu patronatele şi sindicatele, însă cu condiţia încadrării în ţinta de deficit bugetar de 6,8%. Preşedintele ANEIR a mai declarat asociaţia a primit un răspuns din partea reprezentanţilor FMI, prin care li s-a transmis că Fondul agreează rediscutarea scrisorii de intenţie încheiate cu Executivul, cu condiţia „găsirii unor soluţii pentru ca România să se încadreze în ţinta de deficit de 6,8%, în urma renegocierii memorandumului cu partenerii sociali", a spus preşedintelui Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor (ANEIR), Mihai Ionescu.
Reprezentanţii sindicatelor au trimis o scrisoare FMI, prin care au cerut acordul pentru găsirea unor soluţii alternative la măsura reducerii tuturor salariilor cu 25%, prin acceptarea scăderii fondului de salarii cu 25%, astfel încât fiecare ordonator de credite să poată dispune şi disponibilizări pentru încadrarea în ţinta convenită. Sindicatele au mai cerut ca pensiile să nu scadă unitar cu 15%, ci să fie găsite alte soluţii pentru ca pensiile mici să nu fie afectate de această scădere.




comentarii
2 comentarii

Este clar ca daca se umbla la pensiile sub400 roni se doreste decimarea acestei categori sociale care practic au ridicat elita actuala, dar acum reprezinta un cancer
cityzen
15.05.2010 11:46
taiati pesniile coloneilor si generalilor. Sunt mai mari decat salariile si nu le merita
taiati pensiile coloneilor
16.05.2010 14:38
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA