Tribuna
Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş: "Nu retractez nicio virgulă"
Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş:
© Sursa: Facebook/Dorin Florea

"Nu retractez nicio virgulă din comunicatul atât de controversat cu privire la necesitatea unei dezbateri publice privind responsabilitatea naşterii unui copil. România reală este cea pe care eu o cunosc, iar tot ceea ce am spus este rezultatul unor analize obiective.
Transmit mercenarilor care nu au înţeles mesajul meu, că tot ei au fost cei care au prezentat la capitolul "ştiri horror" violuri, incesturi, părinţi care şi-au bătut şi omorât copiii, mame la 12 ani, nunţi cu regi şi împărătese la vârste de 12 şi 15 ani, copii scoşi la cerşit, la furat, copii care dorm în canale şi în ghene de gunoi, iar exemplele pot continua", a scris pe pagina sa de facebook, primarul Municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea.
"Oare de ce atâta încrâncenare pentru un subiect firesc cu privire la o situaţie gravă a României pe care toţi o ştim, dar ne prefacem că nu o vedem?! Este o realitate tristă a ţării noastre de la Cuza încoace, pentru care nimeni nu a dorit să găsească soluţii.
În ceea ce-i priveşte pe aşa-zişii politicieni, care s-au întrecut în acuze la adresa mea prin toate studiourile de televiziune, nu pot să spun altceva decât că se complac în mediocritate şi că rămân supuşi compromisului politic şi ipocriziei, trăsături pe care le manifestă din plin. Imaginea dezastruoasă a României în străinătate li se datorează pe deplin.
Faceţi dvs. comparaţia dintre o mamă care îşi doreşte un copil cu adevărat, care trebuie să respecte tot felul de protocoale (să anunţe medicul de familie, să facă teste etc.), şi cealaltă situaţie, în care aflăm doar de la ştiri, când e trimisă şenilata pe viscol, că o femeie despre care nimeni nu ştia că e gravidă, trebuie să nască!
Ceea ce am propus eu cu privire la ancheta socială este un lucru cât se poate de responsabil, pentru că doar aşa tinerii care vor să aibă copii pot fi conştientizaţi şi educaţi cu privire la tot ceea ce implică rolul de părinte.
Mă bucur că au fost dublate alocaţiile pentru copii, dar ceea ce eu am propus este cu totul altceva: copiii nu trebuie aduşi pe lume ca sursă de venit, iar legislaţia trebuie să cuprindă măsurile despre care am vorbit!
Cât priveşte decizia directorului CNCD, îi recomand să citească textul meu cu mare atenţie şi să meargă în zonele defavorizate, să vadă condiţiile în care trăiesc copiii aduşi pe lume doar pentru alocaţii. Mai mult, îi recomand să consulte normele legislative din Ungaria în acest domeniu şi să facă o comparaţie cu ceea ce am spus eu!"

Recent, primarul Florea a susţinut necesitatea unei dezbateri publice privind responsabilitatea naşterii unui copil, şi introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii, anchetă care să ţină cont de următoarele lucruri: dovada unui loc de muncă şi a unei locuinţe stabile; situaţie financiară acceptabilă, un nivel de educaţie minim stabilit prin lege şi vârsta minimă la care un adult să devină părinte.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat după declaraţiile primarului din Târgu Mureş pentru discurs de ură pe criterii de clasă socială şi etnie.

 

comentarii
2 comentarii

Intr-un fel are dreptate. Toate proastele se indragostesc si iute cu burta la gura, Apoi isi abandoneaza copilul in centre de plasament. Nu putem impune aceste lucruri, la noi e nevoie de educatie. Orice duduie care se despoaie trebuie sa stie ca lucrul acesta se poate lasa cu urmasi pe care cine ii creste? Statul? Acum cativa ani, ministra sanatatii din Marea Britanie, recomanda adolescentelor sa faca mai mul s... o... pt. ca statul nu mai poate creste atatia copii cati fac ele si apoi ii lasa in grija statului...
15.01.2020 22:12
Felicitari domnule --Romania are nevoid de oameni ca dumneata-- Eu zic sa se termine cu alocatiile si o sa vedem cum parintii vor lua atitudine -- inteleapta -- adica sa inceapa sa lucreze sa-si intretina familia -- E cu totul inadmisibil sa aduci muncitori straini, iar ai nostrii sa stea la taifas in carciume pe banii de alocatii.
eu
16.01.2020 22:00
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia