Tribuna
Deciziile Guvernului Boc lovesc în actori

Actorul Mircea Albulescu consideră drept o ''prostie'' Ordonanţa 230/2008, prin care persoanele pensionate pentru limită de vârstă nu mai pot cumula pensia cu veniturile obţinute dintr-o funcţie plătită de la bugetul de stat, informează Agerpres.
Actorii susţin că apariţia acestui act normativ afectează în special intelectualitatea societăţii şi persoanele cu probleme sociale. Ca urmare, ei i-au cerut la unison primului ministru Emil Boc să anuleze sau să modifice acest act normativ, astfel încât el să nu se aplice şi în cazul pensionarilor cu pensii mici care îşi cumulau până acum funcţiile.
Albulescu l-a asemuit chiar pe Emil Boc cu dictatorul comunist Nicolae Ceauşescu pentru că, a susţinut el, ''numai acesta a dorit ca toţi să fim egali şi să plafoneze intelectualitatea".
"Cred că această ordonanţă este o prostie. Emil Boc ar trebui să plătească drepturi de autor lui Ceauşescu pentru că el avea dorinţa de limitare şi de a lua", a spus Albulescu, completând că "actoria este un dar de la Dumnezeu şi nu poate fi făcută de oricine. Sunt roluri care trebuie interpretate de persoane de anumite vârste, aşa cum cer piesele teatrale jucate şi de aceea nu se poate trage o linie clară asupra vârstei de joc'', a arătat Mircea Albulescu.
Acadrmicianul Eugen Simion a atras atenţia că pensiile unor intelectuali care sunt angrenaţi în diverse proiecte ale Academiei Române sunt foarte mici, iar, prin aceste reangajări, primesc salarii tot mici pentru a lucra la elaborarea unor dicţionare.
"De ce oare Guvernul nu limitează posibilitatea unui om politic să aibă câte şapte slujbe? Lovesc în clasa intelectuală şi în oamenii bolnavi, care se dreg din puţinul pe care îl au. Ordonanţa este o măsură fără cap pentru că afectează structurile cercetărilor ştiinţifice. Un specialist în istorie, istorie literară, lingvism se formează în 20 de ani. Nu avem la Academie generaţia de mijloc care trebuie să fie la puterea ştiinţei, cei tineri nu ştiu şi nu vor să lucreze la proiectele noastre", a spus Eugen Simion.
Ca fost preşedinte al Academiei Române, el a apreciat că ar trebui să fie concediaţi, prin aplicarea ordonanţei, circa 8 % dintre angajaţi, respectiv 200 de persoane.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA