Tribuna
AFF
Data exactă a alegerilor prezidenţiale, încă necunoscută
Data exactă a alegerilor prezidenţiale, încă necunoscută

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, ieri, că în cadrul şedinţei coaliţiei nu s-a convenit nimic asupra datei alegerilor prezidenţiale, infirmând anunţul dat de liderii PSD, privind stabilirea datei pe 22 noiembrie, informează MEDIAFAX.
"Astăzi, la coaliţie, am discutat despre legea privind alegerile prezidenţiale, dar nu am discutat şi nu am hotărât nicio clipă despre data alegerilor prezidenţiale. Am discutat sfâşitul lunii noiembrie, dar atât, nu s-a discutat mai mult şi vă spune un om care a fost la coaliţie astăzi", a spus Flutur.
Întrebat de ce PDL nu este de accord cu data de 22 noiembrie vehiculată de PSD, Flutur a răspuns: "Nu am spus că avem ceva împotrivă. Vreau să informez corect şi să vă spun că nu am convenit în coaliţie asupra unei date a alegerilor".
Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a declarat, anterior, tot ieri, că PSD şi PDL au agreat în şedinţa coaliţiei, ca alegerile prezidenţiale să se desfăşoare pe 22 noiembrie, urmând ca o decizie fermă să fie luată în şedinţa de guvern.
Senatorul PSD a afirmat că, din discuţia avută de liderii PDL şi cei ai PSD, în şedinţa coaliţiei de luni dimineaţă, "se pare" că alegerile prezidenţiale vor fi organizate pe 22 noiembrie.
Vasilescu a spus că asta este "data cea mai probabilă", fiind "agreată" atât de PDL, cât şi de PSD, în discuţiile din coaliţie.
Liderii coaliţiei de guvernare au discutat ieri programul legat de Ordonanţa de urgenţă privind alegerile pentru preşedintele României, urmând ca aceasta să fie definitivată săptămâna viitoare, data primului tur de scrutin fiind proiectată pentru sfârşitul lunii noiembrie.
"Am discutat în câteva cuvinte programul legat de Ordonaţa de Urgenţă privind alegerile pentru preşedintele României. Numai la modul general am discutat, urmând ca în săptămâna următoare să fundamentăm acest lucru", a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu.
Întrebat dacă s-a vehiculat o dată, Videanu a răspuns: "Va fi sfârşitul lunii noiembrie, pentru primul tur".
În paralel, liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a anunţat, după şedinţa BPN al PDL, că în cadrul coaliţiei s-a discutat şi s-a stabilit de principiu eliminarea cauţiunii pentru candidaţii la alegerile prezidenţiale.
Mircea Toader a arătat că Ordonanţa de Urgenţă care va fi adoptată de Executiv în septembrie păstrează în principiu conţinutul legii privind alegerea preşedintelui, cu câteva modificări, şi va fi adoptată imediat după începerea sesiunii parlamentare.
El a precizat că propunerea iniţială privind constituirea unei cauţiuni pentru toţi candidaţii la alegerile prezidenţiale a fost eliminată. În plus, pentru depunerea candidaturii, cei care se înscriu în lupta pentru Cotroceni au nevoie de 200.000 semnături.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA