Tribuna
PNL
Dăncilă e candidatul PSD la prezidenţiale. Ceilalţi din coaliţie, fiecare cu candidatul lui
Dăncilă e candidatul PSD la prezidenţiale. Ceilalţi din coaliţie, fiecare cu candidatul lui
© gov.ro

Aşa cum era de aşteptat, premierul Viorica Dăncilă este candidatul Partidului Social-Democrat la alegerile prezidenţiale. Decizia a fost luată ieri, în cadrul Biroului Politic Naţional, iar apoi a fost validată şi în CEx. Dăncilă a fost aleasă doar cu două voturi împotrivă.

"S-a votat pentru mine pentru a reprezenta partidul la prezidenţiale. E un vot care mă onorează şi mă responsabilizează. Am încredere în mine, în colegii mei, că vom câştiga aprecierile românilor, că vom crea un val de încredere la nivel naţional”, a spus Viorica Dăncilă, citată de Mediafax.
O altă candidatură supusă la vot a fost cea a lui Liviu Pleşoianu, pentru care a votat doar o singură persoană, restul conformându-se opţiunii "Dăncilă" şi votând împotrivă.

Cu puţin înaintea nominalizării lui Dăncilă pentru funcţia de candidat la prezidenţiale, Pleşoianu a postat pe pagina sa de facebook următorul mesaj: "Să ţinem cont, să nu uităm niciodată că oamenii care ne votează nu vor doar pâine, ei nu sunt doar un mare stomac... Sunt oameni demni, cu coloană vertebrală, care vor pâine, cum vrem cu toţii, dar care nu sunt dispuşi să se târască pentru a primi acea pâine! La aproape 30 de ani de la Revoluţie, ce vă rog eu astăzi, indiferent cum votaţi, este să votaţi astfel încât să triumfe adevărul, nu ipocrizia! (...) Să triumfe dreptatea, nu injustiţia şi, mai mult decât orice, să triumfe România, nu „Românica”!
Gabriela Firea şi-a retras candidatura, în urma unei discuţii cu Viorica Dăncilă şi Mihai Fifor înainte de şedinţa CEX al PSD.
Iniţial, îşi anunţaseră candidatura pentru pentru prezidenţiale Mihai Fifor, Eugen Teodorovici, Liviu Pleşoianu şi şerban Nicolae. Congresul PSD pentru validarea prezidenţiabilului are loc pe 3 august.

ALDE merge cu Tăriceanu, Pro România, poate, cu Firea

Varujan Vosganian, vicepreşedintele ALDE, a anunţat că mai mult ca sigur va fi desemnat  Călin Popescu Tăriceanu pe post de candidat la prezidenţiale. El s-a declarat mirat de faptul că Viorica Dăncilă vorbeşte despre responsabilitate şi acuză PSD că a încălcat procedura desemnării prezidenţiabilului.
"Am sentimentul că PSD nu vrea să fie un actor important în această campanie prezidenţială şi să aibă alte priorităţi decât câştigarea fotoliului prezidenţiale. Mă mir că doamna Dăncilă vorbeşte de responsabilitatea în condiţiile în care PSD şi-a încălcat procedurile desemnării candidatului prezidenţiale. Niciun sondaj nu consideră că doamna Dăncilă are prima şansă. ...Este aproape sigur că îl vom desemna pe domnul Tăriceanu candidat la prezidenţiale”, a afirmat Varujan Vosganian, citat de Mediafax.
El a mai spus că guvernarea PSD-ALDE va merge înainte dar că şi-au pierdut încrederea în partenerul PSD şi vor trebui garanţii suplimentare.
La rândul său, vicepreşedintele ProRomânia, Ioana Petrescu a declarat, partidul a spus "foarte clar" că nu sprijină candidatul PSD la prezidenţiale şi că urmează să se discute despre propunerea de candidat propriu la alegerile prezidenţiale. "Părerea mea este că ar trebui să avem un candidat propriu pentru că suntem un partid la început de drum şi trebuie să creştem cu fiecare ciclu electoral" a spus, Ioana Petrescu.

 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia

Publica anunturi