Tribuna
PNL
Dan Barna – candidat USR-PLUS la Preşedinţie, Cioloş, doar premier
Dan Barna – candidat USR-PLUS la Preşedinţie, Cioloş, doar premier
© pagina facebook Dan Barna

Echipele de negociere ale USR şi PLUS au ajuns la un acord de principiu în ceea ce priveşte colaborarea celor două formaţiuni în perspectiva următoarelor trei scrutine, lucru ce include şi nominalizarea unui candidat la Preşedinţie. Alianţa 2020 USR PLUS a anunţat că merge pe echipa: Dan Barna - candidat la Preşedinţie şi Dacian Cioloş - propunere pentru funcţia de premier.
"Alianţa 2020 USR-PLUS merge mai departe. În februarie, am făcut această alianţă ca un pariu cu România, că două partide venind de la firul ierbii, din societatea civilă în cea mai mare parte, au capacitatea să devină actori relevanţi şi reprezentantivi pentru România şi pentru electoratul din România. Rezultatul a fost cel pe care îl cunoaştem cu toţii, a fost un rezultat care a confirmat acest pariu cu România şi, imediat după 26 mai, am început aceste discuţii pentru a merge mai departe, am început aceste negocieri, şi pasul următor este această alianţă politică pe care o vom propune celor două partide în zilele următoare", a declarat preşedintele USR, Dan Barna.
La rândul lui, Dacian Cioloş a spus că "Avem şanse foarte mari ca, pentru prima dată din 1990 încoace, să avem în turul doi al alegerilor prezidenţiale candidaţi care provin din forţe democratice. Pentru că PSD-ul, din păcate,
nu-l putem considera o forţă democratică, acolo e o forţă de clan, unde grupuri de interese acţionează în comun şi i-au luat ostatici pe români, menţinând zone de sărăcie în ţară şi canalizând bani de la bugetul de stat în interese personale şi de grup. Lucrurile acestea trebuie să se termine. Avem toate şansele în perioada următoare să dăm o altă direcţie politicii României şi României în general. Aceste alegeri prezidenţiale sunt o etapă dintr-un proces care se va finaliza cu alegerile parlamentare. Obiectivul nostru este să obţinem o majoritate în Parlament pentru a putea modifica şi Constituţia, pentru a putea clarifica şi rolul şi funcţia preşedintelui, dar şi pentru a putea pune în practică programul electoral".

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia